AKTUELNO

Put Štrpce - Leposavić, gde je za danas najavljen predizborni skup Srpske napredne stranke, je blokiran.

Očekujući da će predsednički kandidat SNS Aleksandar Vučić doći na skup u Leposaviću Albanci su pripremili sačekušu?!

Foto: Pink.rs

Srbe koji su organizovano krenuli na miting predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića u mestu Firaja, na mostu, dočekala je grupa Albanaca sa transprentima. Kako saznaje Pink.rs, oni su pokušali da ih spreče da prođu ka Leposaviću.

Na transparentima piše "Vučiću ostavi nas na miru! Kosovo je svačije".

Foto: Pink.rs

To nije sve! U povratku su Srbe dočekali sa balvanima na putu, a upravo sada te balvane seku motornim testerama da bi mogli da se vrate svojim kućama. Srbi su ponovo krenuli za Leposavić, a kako kažu miting nije otkazan.

Stanovnici Kosovske Kamenice, Gnjilana, Novog Brda i Kosovske Vitine, usput su kamenovani i zaustavljeni autobusima, teretnim vozilima i traktorima, a na kraju i vraćeni od strane kosovske policije u srpsko selo Gornje Kusce.

Foto: Pink.rs

Premijer Srbije i predesenički kandidat SNS Aleksandar Vučić odsustao je od odlaska u Leposavić poručivši da njega niko ne može da ucenjuje i da ne želi da ne želi da zbog njega narod na Kosovu i Metohiji ispašta.

SPS osudio blokadu puteva prema Leposaviću

Pokrajinski odbor Socijalističke partije Srbije za Kosovo i Metohiju najoštrije je osudio današnju blokadu kretanja prema Leposaviću. Kako se navodi u saopštenju, svi putni pravci južno od Ibra blokirani su od strane privremenih kosovskih institucija i KPS-a, kako bi se sprečio odlazak Srba na promotivni skup vladajuće koalicije u Leposaviću, za predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića. - To predstavlja grubo kršenje elementarnih ljudskih prava, kao što je pravo na slobodu kretanja. Ovim putem želimo da obavestimo međunarodnu javnost i njihove predstavnike u Prištini da odmah reaguju i omoguće slobodu kretanja na celoj teritoriji Kosova i Metohije -  ističe se u tekstu. Ovakvi potezi i ovakvi postupci neće sprečiti socijaliste KiM da u nedelju 2. aprila na izborima izađu masovno i glasaju za Vučića.

#Aleksandar Vučić

#Predizborna kampanja

#Srbin

'