AKTUELNO

On smatra da Srbija treba da pojača izvoz, a to će učini jedino kada pročne da izvozi i gotove proizvode a ne samo sirovine.

Biznismen i predsednik Pokreta Snaga Srbije Bogoljub Karić gostujući u Jutarnjem programu Pink televizije rekao je da je poseta premijera Srbije Aleksandra Vučića Rusiji od velikog značaja za našu zemlju. Kako je Karić istakao ovo je za tri godine deseta poseta našeg premijera Ruskoj federaciji.

- Ovo je dokaz da su nama vrata širom otovrena. Vučić je lider koji zna da povede Srbiju. Prethodna vlada je ponižavala Rusiju, čak smo imali samo jedan let ka Moskvi, sada ih ima više – podvlači Karić dodajući da je naš odnos sa Rusijom i sa sa svetom sada značajno bolji.

- Nas danas svi poštuju, i Angela Merekel i Kina, jer mi imamo čoveka kojeg poštuje ceo svet. Konačno imamo lidera i čoveka koji zna da napravi komunikaciju, i da Srbiju postavi i predstavi jedanako celom svetu – dodaje on.

Karić ističe da Rusija na Srbiju gleda kao na strateškog partnera, sa kojim tek može da ostvari dobru i durgočnu saradnju.

- Naša i ruska vlada moraju da naprave ekonomsku saradnju koja je tačna i precizna. Oni su spremni da investiraju. Cilj je da povežemo sve te republike sa našim regionima, i oni će finansirati planski – dodaje Karić i ističe da naša zemlja treba da radi i na tome da više proizvodi gotove proizvode i da na taj način pospeši izvoz.

- Mi ne treba da proizvodimo i izvozimo samo sirovinu. To nije dovoljno – smatra on, dodajući da smo, pored Rusije, mi prilično zanimljivi i Evroazijskom tržištu.

- Mogućnosti su velike, mi smo dobili određeni prostor u Kazahstanu da se širimo. Naša šansa je veličanstvena u svemu tome i to treba iskoristi – dodaje on.

Predsednik Pokreta Snaga Srbije je rekao da nije primetio da je kampanja za predsedničke izbore u toku, dodajući da nije primetio da iko od opozicionih kandidata ima jasan plan.

#Aleksandar Vučić

#Bogoljub Karić

#Rusija

#Srbija

#Vladimir Putin

'