AKTUELNO

Bivši austrijski kancelar Alfred Guzenbauer ocenio je danas da predsednik Srbije mora biti neko ko je poštovan i priznat u međunarodnoj zajednici, kako bi mogao najbolje da zastupa interese zemlje, te istakao da je Aleksandar Vučić učinio da je Srbija danas priznat partner u svetu i Evropi.

-Posmatram Vučića već par godina i ustanovio sam da je on značajno poboljšao međunarodnu reputaciju Srbije. Danas je Srbija priznat partner u svetu i Evropi, a to je pre svega njegov uspeh - ocenio je Guzebauer za Tanjug.

Dodao je da je Vučić ostavrio i značajne uspehe na ekonomskom i unutrašnjo političkom planu.

-Naravno, ima ljudi koji tvrde da bi trebalo ići brže, ali ima i onih koji još lično nisu spoznali da su se stvari dramatično promenile na bolje - primetio je Guzenbauer.

To će, smatra, tek uslediti, jer je Vučić dosledan i velikom energijom pristupa svemu.

- Sve što je do sada uradio je najveće obećanje za budućnost Srbije - istakao je Guzenbauer.

Za nekog ko želi da bude predsednik, kako naglašava, važno je da je poštovan i priznat u međunarodnoj zajednici, jer samo u tom slučaju može da zastupa interese Srbije u svetu.

Prema njegovim rečima, bitno je da Srbija nastavi reformskim putem, da ubrza ekonomski rast, kako bi stvorla još više radnih mesta. Takođe je kazao da su hitno potrebne i investicije, te dodao da je aktuelni put Srbije - ispravan.

#Alfred Guzenbauer

#Izbori

#Predsednički izbori

'