AKTUELNO

Reditelj i bivši narodni poslanik Srđan Dragojević, koji je podržao kandidaturu Saše Jankovića, najprizemnijim uvredama napao je Srpsku naprednu stranku.

„Ubice“, „hunta zlih i primitivnih ljudi“, „SNS zveri“ bile su samo neke od uvreda i optužbi koje je Dragojević uputio naprednjacima.

Članovi SNS-a navode da je u pitanju govor mržnje, a odgovor predsedničkog kandidata Saše Jankovića nismo dobili.

Foto: Printscreen Twitter

Proslavljeni reditelj i bivši poslanik socijalista obrušio se na društvenoj mreži Tviter na Srpsku naprednu stranku.

- SNS skreće ka fašizmu. Ako pobede, zatvaraće i ubijaće ljude. To je hunta zlih i primitivnih ljudi - navodi se u njegovom malo je reći šokantnom tvitu.

- Nikakav problem nemam da SNS zveri pobede - narod ce reći. Ako te ubice pobede, selim se iz zemlje, to smo žena i ja odlučili - nastavio je Dragojević da šokira svoje pratioce.

- Ako pobede turbofolk fašisti, ubistva kreću već od aprila. I to ne pod fantomkama, već, kako vele da je red, usred dana - napisao je reditelj na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter.

Foto: Printscreen Twitter

Pisanije Srđana Dragojevića funkcioneri SNS-a su nazvali govorom mržnje.

- Pitam velike poštovaoce ljudskih prava, sve one koji se ubiše od zalaganja za toleranciju i protiv jezika mržnje, hoće li neko osuditi ovo? - napisao je poslanik SNS-a Vladimir Đukanović na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter. On je za naš list prokometarisao uvrede koje je Dragojević uputio SNS-u.

- Presušila slavina za davanje para u njegove besmislene i antisrpske projekte, pa je pokazao svoje pravo lice - kazao je Đukanović.

Sličan stav imao je i potpredsednik naprednjaka i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Foto: Tanjug

- Pa zar nije taj govor govor mržnje i fašizam!? I uopšte, imaju li građani Srbije pravo da glasaju, biraju, ili kvazielita ima pravo da nam odredi političku sudbinu? To je odnos prema sopstvenom narodu i građanima Srbije, a ne prema SNS-u ili Aleksandru Vučiću - kazao je on.

Potpredsednik socijalista Branko Ružić takođe nije ostao imun na Dragojevićevo pisanije.

- Ne komentarišem tvitove uvaženih poslanika umetnosti, jer imaju pravo na slobodoumnost u demokratski uređenom društvu. Ukoliko je sadržaj takve suštinske prirode, verujem i da je moj „grobarski” sabrat svestan da sam sebe eliminiše iz političkog života najbolje i najdugovečnije partije u državi. Ali ima pravo na izbor - kazao je Ružić.

Odgovor predsedničkog kandidata Saše Jankovića juče nismo uspeli da dobijemo.

Krstić: Zbunjen sam!

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić ostao je iznenađen retorikom poznatog reditelja. - Iznenadila me je ova Dragojevićeva retorika, koja se bitno razlikuje od one koju je imao sve donedavno, dok je bio poslanik SPS-a. Zbunjen sam, ne znam šta je istina. Ovo što Dragojević piše sad ili ono što je pisao dok je bio u koaliciji sa SNS-om - kazao je on.

Dačić: Srđan je izabrao ćorsokak

Reditelj Srđan Dragojević moraće da vrati člansku kartu SPS-a, čiji je poslanik bio u prethodnom mandatu. Bivši poslanik je podržao kandidaturu Saše Jankovića, što se, očekivano, nije dopalo lideru socijalista Ivici Dačiću. - Mi smo se odavno politički rastali. On je i podneo ostavku na mesto poslanika. Svako sam bira svoj politički put, a ja mislim da je on izabrao ćorsokak. Ne znam da li je i dalje član SPS-a, a ako jeste, biće izbačen iz stranke - rekao je nedavno on.

#Predsednički izbori

#SNS

#SPS

'