AKTUELNO

Predsednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić, predizbornu kampanju nastavlja posetom Nišu.

U sportskom centru "Čair" okupio se veliki broj građana koji su došli da podrže Srpsku naprednu stranku na predstojećim izborima, a tribine su popunjene do poslednjeg mesta.

Foto: Tanjug

Halom se vijore zastave Srbije i zastave SNS sa inicijalima AV, a na početku mitinga intonirana je himna Srbije "Bože pravde".

Foto: Tanjug

18:30 - Lider SNS Aleksandar Vučić rekao je da Srbija neće prihvatiti put mržnje kojim je pošla opozicija, pozivajući građane da ih ne ljuti njihova kampanja, jer svi oni zajedno ne mogu da napune sportski centar "Čair".

- Neka provociraju, ali Srbiju da pobede ne mogu - rekao je premijer, dodajući da su njihovi trikovi stalno isti.

Foto: Tanjug

On je podsetio na kompanije "Džonson elektrik", "Leoni", "Aster" i ugovor za Nišku banju.

- Do sada niste osetili, ali videćete nakon kampanje, a ne pre. Videćete kako će Klinički centar Niš izrasti u najmoderniji u ovom delu Evrope. Rade se fasade, Koridor 10, daćemo sve od sebe da se počne sa izgradnjom puta NIš-Priština, iako ga neki nazivaju "velikoalbanskim putem". Potrebno nam je da se povežemo sa svima i da sačuvamo mir, stabilnost, slobodu i nezavisnost - rekao je lider SNS.

On je istakao da Srbija želi u EU, ali prijateljima neće zabiti nož u leđa i neće uvesti sankcije Rusiji. Interesi mnogih su, kako je istakao, da Srbija bude slaba, ali da je važno da Srbija bude ujedinjena i jaka.

- Ne postoji fabrika koju nisu uništili i zatvorili, a otvorena je samo ona koju smo mi otvorili, a otvorićemo ih još - poručio je Vučić, dodajući da Srbija ne sme da ide u prošlost i da će se boriti za svaki svoj grad.

Kako je istakao, oni bi da pobede narod, vrate Srbiju u prošlost i opljačkaju je.

- Gledajte u budućnost i razmišljajte o svojoj deci. Želimo Srbiju punu dece i punu uspešnih ljudi. Poručujem onima koji ne rade ništa i koji nas vređaju: nastavite da udarate, ali malo jače, ovo dosad ne osećamo, a mi im nećemo vraćati psovkama i uvredama, već radom i marljivošću - poručio je lider SNS, dodajući da svi koji ne izađu na izbore, glasaju za prošlost.

18:18 - Lider SPS Ivica Dačić pozdravio je Nišlije i poručio da Srbija nema kandidata stranke, već kandidata svih građana.

Dačić je istakao da je on uz Vučića, jer zajedno već pet godina rade na boljoj Srbiji, a rezultati su i te kako vidljivi.

Foto: Tanjug

- Glasanje za sve druge je zavitlavanje ove države. Glasanje za njih je glasanje za sve najgore što je DOS doneo ovoj državi. Glasate za one koji smatraju da je Srbija kriva za sve najgore, za one koji priznaju Kosovo, za koje je RS genocidna tvorevina - istakao je Dačić u Nišu.

Foto: Tanjug

Postoji, kako je dodao, put u budućnost i put u rušenje svega dosad postignutog, zbog čega je važno da narod bude jedinstven.

- Nema predaje, nema priznavanja Kosova i Metohije, nema napuštanja našeg naroda u RS. Idemo u EU, ali nećemo voditi antirusku politiku - poručio je lider SPS.

18:10 - Okupljenima se prvi obratio student prve godine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu i najbolje rangirani stipendista Aleksandar Radivojević, koji je premijera Srbije pozdravio u ime omladine Niša, zahvaljujući njemu i njegovoj stranci za sve što čine za mlade.

- Svedoci smo stvaranja boljih uslova za ostajanje u Srbiji, za stvaranje boljeg grada za mlade, za bolja zaposlenja i stvaranje boljeg mesta za investitore - poručio je Radivojević.

Foto: TV Pink

#Aleksandar Vučić

#Izbori

#Miting

#Niš

#Predsednički izbori

'