AKTUELNO

Ambasador Ukrajine u Srbiji Oleksandr Aleksandrovič istakao je danas da je odluka kosovske vlade o nacionalizaciji imovine koja je u vlasništvu Srbije na Kosovu nezakonita.

"Takozvana kosovska vlada je 15. marta donela odluku o preuzimanju nekretnina koje su registrovane na ime Srbije i Jugoslavije, u vlasništvo takozvane Republike Kosovo", navodi se u izjavi ambasadora Aleksandroviča dostavljenoj medijima.

Ukrajinski diiplomata s tim u vezi kaže da njegova zemlja potpuno deli negodovanje zvaničnog Beograda i njegov stav o nezakonitosti odluke kosovske vlade da nacionalizuje objekte koje su u vlasništvu Srbije.

Ukrajina se, kako ističe, i dalje pridržava pozicije o nepriznanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosovo i samim tim ne priznaje pravomoćnost prelaska objekata vlasništva Republike Srbije u vlasništvo kosovske vlade.

"Delimo stav Vlade Republike Srbije o tome da su takvi koraci antiustavni i da nemaju pravne posledice, pri tome ne samo za Republiku Srbiju, nego i za Ukrajinu", proučio je ambasador Aleksandrovič.

#Ambasada

#Imovina

#Kosovo

#Nepokretna imovina

#Ukrajina

'