AKTUELNO

Novinari beogradskih medija, Inforemer, Studio B i Srpski telegraf, fizički su bili sprečeni da prisustvuju konferenciji i postave pitanja Nataši Jeremić.

Na jučerašnjoj vanrednoj konferenciji koju je sazvala supruga predsedničkog kandidata Vuka Jeremića, Nataša Jeremić, dogodio se incident. Novinari beogradskih medija, Inforemer, Studio B i Srpski telegraf, fizički su bili sprečeni da prisustvuju ovoj konferenciji i postave pitanja Nataši Jeremić. O svemu što se dogodilo u dvorušu izbornog štaba Jeremić u Jutarnjem programu Pink televizije pričaju novinarke i urednik ova tri medija.

Foto: Printscreen

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević kaže da je ovo prava slika onoga šta bi se desilo ukoliko Vuk Jeremić pobedi, kakav odnos oni zapravo imaju sa novinarima.

- Juče smo imali priliku da vidimo fašistički i demokratski stav. Fašistički je stav Vuka Jeremića koji je zabranio nekim novinarima da prisustvuju konfereniciji, dok smo sa druge strane imali demokratski stav premijera Vučića koji je na konferenicji u Vladi Srbije odgovarao na sva pitanja svih novinara – objasnio je Vučićević.

On je takođe dodao da je celom inicidentu prisustvovala i Ljiljana Smajlović koja je tu došla da se solidariše sa Natašom Jeremić.

- Ona je videla šta se dešavalo ispred, i ona se najpre složila sa nama. Kasnije sam video da je dala saopštenje u kojem je iznela drugačiji stav – dodao je urednik Informera.

Novnarke Sprskog telegrafa i Studija B takođe su bile sprečene da prisustvuju konferenicji.

Lidija Zarić novinarka Srpskog telegrafa rekla je da je u šoku, jer joj se ovako nešto prvi put desilo.

Foto: Printscreen

- Mi pratimo celu kampanju i pišemo o svim kandidatima. Ovako nešto mi se nikada ranije dogodilo. Ja sam na konferencijama Vuka Jeremića uvek bila dobrodošla. Uvek smo se trudili da čujemo i drugu stranu. Saznali smo o nepotizmu Vuka Jeremića i trošenju novca dok je on bio ministar spoljnih poslova. Nikada nismo dobili odgovore – ističe ona.

Sa druge strane, Sanja Prlja novinarka Studija B kaže da je imala urednu akreditaciju, ali da joj je ipak bilo zabranjeno da prisustvuje konferenciji i postavi pitanja.

Foto: Printscreen

- Novinarka Pink televizije, Gordana Uzelac, je uspela da uđe i pogledajte kakve je odgovore dobila. Nataša Jeremić ovog puta nije bila u svojstvu novinara, dok ja jesam bila. U ovoj situaciji ona je deo porodice predsedničkog kandidata i njena obaveza je da odgovara na pitanja – rekla je Prlja i dodala da je Studio B imao samo kadrove iz bašte, i dodala da će uprkos tome ova televizija nastaviti da radi profesionlano.

Vučićević je podsetio na malo drugačiji incident u kojem se Prlja našla, kada je pokušala da postavi pitanja košarkaškom treneru i bivšem selektoru reprezentacije Dušanu Ivkoviću koji podržava predsedničkog kandidata Sašu Jankovića.

- On je vikao na nju i napadao je kada ga je pitala o nekim njegovim poslovima. Da li se Janković izvinio zbog toga – pita se Vučićević dodajući da se pravi razlika između novinara na one koji su podbni, i na one koji nisu.

Vučićević je podsetio takođe i na napade opozicije na novinarku RTS-a Ivanu Čkonjević koja je na ovoj nacionalnoj frekveniciji predstavaljala predsedničke kandidate.

- Nataša Jeremić plače i govori da ne može deset godina da dobije dete, a ovamo njen muž i ona napadaju trudnu Ivanu Čkonjević, oni napadaju i Andreja Vučića čija žena je takođe trudna, napadaju i Sanju Prlju bez povoda. Sa druge strane ona plače na konferenciji, a kasnije se slika sa prijateljicama sa RTS-a i objavljuje fotografije. Oni na sve načine pokušavaju da stvore atmosferu haosa – ističe Vučićević.

#Dragan J. Vučićević

#Informer

#Jutarnji program

#Srpski telegraf

#Studio B

'