AKTUELNO

Premijer Srbije i američki ambasador razmenili su mišljenja i o pitanjima koja su od zajedničkog interesa, razmotrili su situaciju u regionu, te istakli odgovornu politiku Srbije kao faktora mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Premijer Aleksandar Vučić i američki ambasador Kajl Skot ocenili su danas da su bilateralni odnosi dveju zemalja u usponu, što, kako su konstatovali, utiče na veće interesovanje kompanija iz SAD-a za ulaganje u Srbiji.

Potvrdu za takve ocene, kako su istakli, predstavlja i današnje potpisivanje ugovora kojim je američka kompanija NCR proširila poslovanje na srpskom tržištu.

Srpski premijer i američki ambasador su razgovarali i o odnosima Beograda i Prištine, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima nakon susreta Vučića i Skota.

Foto: Tanjug

Vučić je rekao da Srbija ostaje posvećena dijalogu i Briselskom sporazumu, uprsko tome što su prištinske privremene vlasti u kratkom vremenskom periodu preduzele nekoliko neodgovornih poteza i time ugrozile i dijalog i dogovore iz Brisela.

#Aleksandar Vučić

#Kajl Skot

'