AKTUELNO

Nataša Jeremić, supruga predsedničkog kandidata Vuka Jeremića, održala je danas vanrednu konferenciju za medije, ali nekim novinarima zabranjen je ulazak u prostorije izbornog štaba ovog predsedničkog kandidata.

Pre početka konferencije obezbeđenje u izbornom štabu zaključalo je prostorije i nije dozvolila jednom broju novinara da prisustvuju konfereciji. Neki su to ocenili kao udar na medije i slobodu izveštavanja.

Naime, konferencija je usledila nakon navoda koji su se protiv Jeremićeve poslednjih dana pojavili u nekim medijima, kao i saopštenja Milenka Jovanova, potpredsednika Glavnog odbora SNS.

Na pitanje da li je dozvoljeno da Vuk Jeremić proziva Andreja Vučića, Nataša Jeremić je odbila da odgovori na to pitanje.

Na njenu opasku da Aleksandar Vučić kontroliše medije u Srbiji, usledilo je pitanje na osnovu čega tvrdi da medije kontroliše Vučić? Nataša nije htela da odgovori ni na to pitanje.

Nataša nije htela da iznese ni argumenta za tvrdnju da živimo u medijskom mraku.

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević, jedan od novinara koji nisu mogli da prisustvuju konferenciji, ostao je ispred izbornog štaba. Njemu, navodno nije dozvoljeno da prisustvu konferenciji, jer nije bio uredno akreditovan.

Foto: Pink.rs

-U jutrošnjem pozivu piše da ne treba akreditacija. Ja imam snimak i svedoke da su me Branko Miljuš i Miloš Garić izgurali fizički iz prostorije. Oni meni brane da radim svoj posao. Ovo je ovde podela na podobne i nepodobne novinare. ovo je najgora cenzura-rekao je Vučićević.

Vučićević je dodao i to da je Vuk Jeremić došao ispred redakcije Informera i da je najavio kilometarsku tužbu.

-Mene Dragan Šutanovac i Stevan Dojčinović puštaju na njihove konferencije. ovo je skandal nad skandalima. Garić i Miljuš prave spisak podobnih i nepodobnih novinara - ponovio je Vučićević i dodao:

Foto: Pink.rs

-Da je Aleksandar Vučić ovako nešto pokušao zamislite kakav bi skandal bio.

I novinarka Srpskog telegrafa nije mogla da uđe na konferenciju i rekla je da su novinari te medijske kuće ušli na prošloj konferenciji, a sada su im tražili akreditaciju.

Međutim, novinarka Studija B rekla je da, iako je imala urednu akreditaciju, nije joj bio dozvoljen ulazak u prostorije Vuka Jeremića.

Foto: Pink.rs

#Nataša Jeremić

#Vuk Jeremić

'