AKTUELNO

Independent prenosi reči demokratske senatorke koja je ocenila da će on pre podneti ostavku nego što će biti prisiljen da ode sa vlasti.

Demokratska senatorka i članica odbora za pravosuđe Dajen Fajnštajn tvrdi da će američki predsednik Donald Tramp uskoro podneti ostavku, prenosi britanski Indipendent.

Kako se navodi, ona je, na protestu održanom u Los Anđelesu, sugerisala da će Tramp pre podneti ostavku nego što će biti prisiljen da ode sa vlasti. Istovremeno je aludirala da zna više nego što može da kaže u ovom trenutku.

- Znamo da on svakodnevno krši zakon. On očigledno ima dogovor sa Rusijom. Ima toliko stvari koje on radi, a koje su protivustavne. Kako ćemo da ga svrgnemo? - upitala je Fajnštajn prisutne i ponovila da mnogo ljudi istražuje te slučajeve.

- Mislim da će on sam da ode - rekla je Fajnštajnova. List podseća da ona nije prva koja je sugerisala da bi Tramp mogao da odluči da podnese ostavku.

Reditelj Majkl Mur, koji je i predvideo da će Tramp osvojiti izbore, pogrešio je u očekivanju da će Tramp dati otkaz još pre inauguracije. Jedini američki predsednik koji je podneo ostavku je Ričard Nikson, koji je to uradio zbog Votergejt skandala.

#Donald Tramp

#Ostavka

#SAD

#predsednik

'