AKTUELNO

Na danas održanoj sednici Glavnog odbora Društva za izgradnju Hrama Svetog Save, kojom je predsedavao predsednik Srbije Tomislav Nikolić, članovi Glavnog odbora upoznati su sa napretkom projekta izrade mozaika na kupoli Hrama, a utvrđene su i aktivnosti u vezi sa obeležavanjem 120. godišnjice od formiranja Društva za izgradnju Hrama Svetog Save.

Na sednici je bilo reči i o visini sredstava koja su još potrebna da bi se do kraja izvela izgradnja Hrama Svetog Save, radovima koje je neophodno izvesti, kao i vremenskom okviru za izvođenje tih radova.

Zajednička ocena članova Glavnog odbora je da sve transakcije moraju da se obavljaju transparentno, a radovi u precizno utvrđenim rokovima, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

Govoreći o obeležavanju 120. godina od osnivanja Društva za izgradnju Hrama Svetog Save, članovi Glavnog odbora su zaključili da bi najprikladniji način za to bio održavanje multimedijalne izložbe u trajanju od dve nedelje, koja bi vremenski bila vezana za održavanje Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve.

#Hram Svetog Save

'