AKTUELNO

Prema istraživanju Ipsos stratedžik marketinga predsednički kandidat Luka Maksimović izbio je na drugo mesto ispred Jeremića i Jankovića.

Lider SNS Aleksandar Vučić i dalje je ubedljivo prvi, sa velikim šansama za pobedu već u prvom krugu na predsedničkim izborima sa 53 odsto podrške, pokazuju rezultati novog istraživanja agencije Ipsos stratedžik marketing dok je kandidat Luka Maksimović izbio na drugo mesto po popularnosti.

Prema istraživanju, Maksimović u ovom trenutku ima oko 11 odsto podrške, Saša Janković 10,6 odsto, Vojislav Ssešelj 8,7 odsto, a Vuk Jeremić 6,9 odsto. Slede Boško Obradović sa 3,5 odsto podrške, Saša Radulović 1,7 odsto, Nenad Čanak 1,7 odsto, Milan Stamatović 1,5 odsto, Aleksandar Popović 1,1 odsto i Miroslav Parović 0,3 odsto.

Marko Uljarević iz Ipsos stratedžik marketinga kaže da je u odnosu na podatke od pre tri nedelje, najozbiljnija promena rast Luke Maksimovića.

- Među onima koji su sada opredeljeni za njega najveće učešće imaju mlađi od 30 godina, ali značajan je broj i onih nešto malo starijih. Stariji birači, posebno najstariji, koji su ujedno i najbrojniji, teško prihvataju alternativni načini komunikacije i poruke bazirane na parodijama - objasnio je Uljarević za Blic.

Kada je reč o izlaznosti, pojava Maksimovića nije dovela do većih promena u broju birača koji bi u ovom trenutku izašli na predsedničke izbore, pa bi se moglo zaključiti da većina birača koje on ima, dolazi iz kruga opozicionih birača.

#Aleksandar Vučić

#Glasanje

#Istraživanje

#Kandidatura

#Predsednički izbori

'