AKTUELNO

Kako su istakli, politika aktuelnog premijera je prava za stabilnost i napredak države.

Savet Saveza vojvođanskih Mađara doneo je jednoglasnu odluku o davanju podrške Aleksandru Vučiću za izbor za predsednika Republike, saopštila je ta stanka.

Predsednik SVM Ištvan Pastor prethodno je upoznao Savet sa odlukom Predsedništva stranke da na republičkim izborima za predsednika Srbije podrži Aleksandra Vučića.

- Savet SVM, sagledavši navedena pitanja predočene od strane predsednika stranke, a polazeći od potrebe očuvanja sloge i političke snage zajednice Mađara i imajući u vidu budućnost i političku stabilnost države, donelo je jednoglasnu odluku o davanju podrške Aleksandru Vučiću za izbor za predsednika Republike - ističe se u saopštenju.

Kako se navodi, na sednici je ocenjeno da su donesene političke odluke učvrstile izgradnju slike o Srbiji, koja gleda u budućnost, uz istovremeno poštovanje posebnih interesa zajednice vojvođanskih Mađara.

Predsedništvo SNV je 17. februara saopštilo da je jednoglasno odlučilo da podrži Aleksandra Vučića, kandidata vladajuće koalicije za predsedničke izbore u Srbiji.

I. P.

#Aleksandar Vučić

#Izbori

#Ištvan Pastor

#Predsednički izbori

#Savet vojvođanskih Mađara

'