AKTUELNO

Premijer i aktuelni predsednik su se ranije danas oglasili saopštenjem.

Aktuelni predsednik Srbije Tomislav Nikolić podržao je kandidaturu lidera SNS-a Aleksandra Vučića na predstojećim predsedničkim izborima i odustao od svoje.

-Nastavićemo da Srbiju dižemo sa kolena. Aleksandar je kandidat za predsednika Srbije - rekao je Nikolić.

A nešto pre 18 sati, predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izdali su zajedničko saopštenje u kom se navodi da su razgovarali o političkobezbednosnoj situaciji u zemlji i okruženju.

Predsednik i premijer u potpunosti su saglasni da se Srbija nalazi pred ozbiljnim izazovima i iskušenjiima, na koje je neophodno pružiti zajednički I sveobuhvatni odgovor državnog rukovodstva. Jedinstvo svih državnih funkcionera‎ u rešavanju regionalnih problema i izbegavanje krize najširih razmera, prioritetni su zadaci i predsednika Nikolića i premijera Vučića, navodi se u saopštenju.

Predsednik i premijer usaglasili su mere i poteze po pitanju bosanskohercegovačke tužbe za genocid protiv Srbije, kao i po pitanju odbrane vitalnih srpskih nacionalnih interesa povodom predloga za članstvo tzv. države Kosovo u UNESCO-u i Savetu Evrope. Dogovoreno je dnevno koordinisanje po ovim ključnim pitanjima za državu Srbiju.

Istovremeno, predsednik Nikolić i premijer Vučić razgovarali su i o predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji.

Dvojica sagovornika okarakterisala su svoju dosadašnju saradnju kao važnu, značajnu i uspešnu za Srbiju i dogovorili se da blisko sarađuju i u budućnosti.

Autor: Pink.rs

#Aleksandar Vučić

#Tomislav Nikolić

'