AKTUELNO

Pripadnici Kosovske policije na prelazu Brnjak kod Zubinog Potoka zabranili su danas ulazak na Kosovo dečacima Košarkaškog kluba 'Ras' iz Novog Pazara.

Pioniri i kadeti „Rasa“ trebalo je u Severnoj Mitrovici da odigraju utakmice protiv svojih vršnjaka iz „Trepče“ i „Poletarca“.

U mitrovačku novoizgrađenu halu nisu doputovali ni dečaci iz Košarkaškog kluba "Novi Pazar" koji su u okviru trećeg kola Međuregionalne lige Srbije trebali da odigraju meč protiv domaće “Trepče”. Oni su, nakon vesti o vraćanju ekipe "Rasa", odlučili da ne kreću put Severne Mitrovice jer im je, kako su potvrdili za Kosovo Onlajn, poručeno da im neće biti dozvoljen prolazak na Kosovo.

Dugogodišnji sportski radnik i trener Košarkaškog kluba “Poletarac” iz Severne Mitrovice Saša Trpković rekao je za naš portal da je neshvatljivo da se deci zabrani da se bave sportom, nadmeću i druže.

- Ovo je najblaže rečeno presedan, jer je nezamislivo da se dečacima koji su jedino želeli da odigraju utakmicu, bez ikakvog pravog objašnjenja, zabrani prolazak. Predlažu nam da sve utakmice igramo van Kosova kao gosti. Pa zar naši sportisti nisu zaslužili da ih bodre i podržavaju u svom gradu simpatije, roditelji i prijatelji - upitao je Trpković i dodao da „ovakvi nerazumni postupci mogu dovesti do odlaska mladih ljudi čije je srtpljenje pri kraju“.

Već duže vreme problem sa ulaskom na Kosovo imaju brojne sportske ekipe iz Srbije, a najdrastičniji primer je zabrana za fudbalere Crvene zvezde iz Beograda koji su svoj meč osmine finala Kupa Srbije trebali da odigraju protiv FK „Trepča“ u Žitkovicu kod Zvečana. Oni su, odlukom Kosovske policije, a po nalogu vlade Kosova, vraćeni sa prelaza Jarinje, iako su preporuku za odigravanje ove utakmice u Žitkovcu dale i FIFA i UEFA.

#Kosovo

#Košarka

'