AKTUELNO

Interesi Srbije su razlog zbog čega SPS stoji uz Vučića, izjavio je predsednik socijalista.

- U ratu se za juriš javljaju najbolji. Kada je Srbija ugrožena, tu smo da je branimo. Zalažemo se za očuvanje mira u regionu. Danas nije vreme za “kojekude” rečencu Karađorđevića, danas je vreme za jednu stranu koja vodi napred – rekao je predsednik SPS-a Ivica Dačić na sednici glavnog odbora u Sava centru.

Dačić je naveo da je “njihov cilj da nastupaju u jendom frontu, a to je onaj koji će doneti pobedu i boljitak Srbiji”. Zajednički kandidat Srpske napredne stranke i SPS-a je Aleksandar Vučić.

- Treba da budemo ujedinjeni u tom frontu. Mi smo definisali jasno našu poziciju na početku, naša partija može da ima predsedničkog kandidata i ja sam bio spreman na to. Sa druge strane, zbog stabilnosti i budućnosti Srbije i potrebe stvaranja jendog fronta bili smo spremni da možemo da imamo zajedničkog predsedničkog kandidata – Aleksandar Vučić – rekao je on i dodo da nisu ni razmišljali da daju podršku aktuelnom predsedniku Tomislavu Nikoliću.

- Očekujemo brzu pobedu, pobeda koja će biti u prvom krugu sa ili bez Tomislava Niklića – istakao je Dačić dodajući da je “ Vučić plus Dačić jedanko pobeda u prvom krugu”.

On je istakao da SPS smatra da je vreme za brzinu, odlučnost i efikasnost.

- U celom svetu vlada neodlučnost i nestabilnost. Ne znamo kakvi će odnosi u budućnosti biti između SAD, Kine, Rusije i Evrope, ali takođe i u našem regionu ima gomilu nerešenih pitanja, dugova iz prošlosti, klimavih valda . Zbog toga Srbija treba da nastavi stabilnim i sigurnim putem – smatra on, i dodaje da SPS u tom smislu nema nikakvu dilemu kada su u pitanju predsednički izbori.

"Nikolić neka se povuče"

Dačić  je takpđe poručio  aktuelnom predsedniku Tomislavu Nikoliću da se na vreme časno povuče, ili će biti kandidat sa najmanje glasova u istoriji.- Tu nema sentimentalnosti. Svako ko se kandiduje protiv vas je poltiički portivnik. Prema tome to treba da bude jasno i SNS-u. Zato mu savetujem da se dogovori sa Vučićem, jer on uživa najveću podršku naroda, svaka druga odluka je pogrešna - zaključio je Dačić.

- Želim svima da poručim da ne diraju Srbiju, jer mi to nećemo da dozvolimo – objašnjava on i između ostalog podseća na Bakira Izetbegovića i njegovu tužbu protiv Srbije.

- Međunarodni sud je odbio tužbu. Ne zaboravimo da Izetbegović ne predstavalja Bosnu i Hercegovinu – ističe on.

Dačić takođe dodaje i da je Aleksandra Vučić, zbog svega što se dešava i u svetu, regionu i zemlji, pravi izbor.

- Ne želim da doživimo pesmu Gorana Bregovića “ Sve će to pokriti ruzmarin, snjegovi i šaš”, jer jednio Vučić može da obezbedi pobedu u prvom krugu. Naš princim je "svi za jednog, jedan za sve" – smatra lider SPS -a.

J. Stanković

#Aleksandar Vučić

#Ivica Dačić

#predsednik

'