AKTUELNO

On je istakao da je ovo jasan znak da Srbi podržavaju politiku lidera SNS.

U stranačkim odborima SNS na Kosovu i Metohiji nije bilo dileme ko treba da bude kandidat za predsednika Srbije, te je jednoglasna podrška data Aleksandru Vučiću, izjavio je ministar za povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić.

- Data je apsolutna podrška da Srbija nastavi da se kreće napred i nastavi putem kojim je krenula. Kandidatura Vučića je garant nastavka takve promene koja je potrebna u ovom trenutku - rekao je Jevtić.

On je dodao da Srbi na KiM očekuju nastavak politike koja je započeta, a to je da Srbija bude bolje mesto za život. Za Srbe u južnoj pokrajini najvažnije je, kako kaže, ekonomski napredak Srbije, stabilnost i mir.

Govoreći o Zajednici srpskih opština on je podsetio da je Briselski sporazum, kojim je definisano njeno osnivanje, potpisan pre četiri godine, te da je potrebno odrediti jasne korake kako bi se došlo do tog cilja.

- Možda je potrebno da se još jednom sastanu na najvišem nivou predstavnici Beograda i Prištine i dogovore te korake - pojasnio je Jevtić.

Srbi na KiM od osnivanja Zajednice srpskih opština očekuju da pomogne srpskom narodu na KiM da ekonomski napreduje, očekuju bolji život, da kvalitetnije rešava pitanje povratka.

Na pokušaj formiranja vojske Kosova, kako kaže, odgovor Srpske liste je jasan, oni žele da se bave rešavanjem bitnih problema za opstanak Srba na KiM.

- Potrebno je da imamo poverenje, a ono će se izgraditi ako zajedno rešavamo pitanje povratka, opstanka. Potrebno je da se dogovorimo oko tema koje možemo zajedno da rešavamo u intetresu svih građana – izjavio je Jevtić.

I. P.

#Aleksandar Vučić

#Dalibor Jevtić

#Izbori

#Kandidatura

#Kosovo

#predsednik

'