AKTUELNO

Posvetiti se Beogradu na bilo koji drugi način, osim svim srcem, svom snagom, za mene bi predstavljalo svojevrsnu izdaju onoga što volim i onoga u šta verujem, poručio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić u dirljivom spotu sa promocije njegove Knjige o Beogradu.

- Za mene je Beograd energija. Beograd je ljubav. Posvetiti mu se na bilo koji drugi način, osim svim srcem, svom snagom za mene bi predstavljalo svojevrsnu izdaju u ono što voli i ono što verujem. Ponosan sam što sam deo tima koji vodi Beograd. On je ponovo ustao i postao najznačajniji grad ovog dela Evrope - navodi Vesić u spotu, i nastavlja:

Foto: Printscreen YouTube/Goran Vesić

- I zato što se gradi, i zato što je dobio svoje evropsko lice kroz uređene fasade, nove pešačke zone, biciklističke staze, nove saobraćajnice, parkove.

Foto: Printscreen YouTube/Goran Vesić

Kako dodaje, mi imamo istoriju, za razliku od drugih izmišljenih naroda koji moraju da falsifikuju svoju prošlost pa otimaju srpsku.

- Nadam se da će ova knjiga pomoći da se više sećamo ljudi koji su stvarali naše društvo i koji su pomogli Srbiji - rekao je Vesić.

Foto: Printscreen YouTube/Goran Vesić

Kako kaže, ako zajedno otrgnemo od zaborava bar jedan događaj, jednu osobu značajnu za naše društvo, ako samo jedno dete nauči ko su bili naši heroji ili kako se razvijao naš grad, mi smo pobedili, i mi i Beograd sa nama.

#Goran Vesić

'