AKTUELNO

Ankete pokazuju da bi kandidat SNS mogao da pobedi u prvom krugu.

Agencija Rojters večeras je prenela vest da je premijer Srbije Aleksandar Vučić i formalno prihvatio da bude predsednički kandidat Srpske napredne stranke, ocenjujući da će predsednički izbori biti ključni test popularnosti Vučića i njegovih ekonomskih reformi koje je podržao MMF kao i njegovog nastojanja da zemlju sa 7,3 miliona stanovnika približi Evropskoj uniji.

Britanska agencija takođe ocenjuje da bi odlazak aktuelnog predsednika Nikolića mogao da znači brže napredovanje Srbije ka članstvu u EU. Agencija prenosi i da ankete pokazuju da bi on mogao da osvoji više od 50 odsto glasova već u prvom krugu glasanja pošto je opozicija slaba i rascepkana.

Rojters navodi da je Vučić stotinama oduševljenih pristalica rekao da je odlučio da prihvati kandidaturu za predsednika pošto su zemlji potrebni rad, stabilnost, investicije i budućnost. Britanska agencija je podsetila da je predsedništvo SNS u utorak odlučilo da nominuje Vučića za predsedničkog kandidata umesto Tomislava Nikolića koji želi bliže veze sa Rusijom.

S.A.

#Agencija

#Aleksandar Vučić

#Kandidatura

'