AKTUELNO

Povodom obeležavanja 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, pripadnici Vojske Srbije sutra će na Aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici održati Prikaz sposobnosti "Sloboda 2019", govoreći o tome Vulin kaže da Srbiji stižu tri najnovija helikoptera Mi-17 i nov, najsavremeniji, drugi po redu za VS, helikopter H145.

- Kao što je vrhovni komandant Vojske Srbije gospodin Aleksandar Vučić izjavio i podelio sa našom javnošću, mi smo u jednom danu dobili četiri potpuno nova helikoptera, tri Mi-17, jedan H145. To se nije desilo u Vojsci Srbije, možemo se vraćati unazad do Jugoslovenske narodne armije. To se nije dešavalo. Naši piloti su bili izgubili nadu da će leteti, a kamoli da će leteti na novom, i još na najsavremenijem – kazao je Vulin za Novom jutru TV Pink.

Kako dodaje, Hrvatske komšije su borbeni helikopter Mi-35 nazvali „Vučićeve đavolje komšije“.

Foto: TvPink Printscreen

- Vučić nije đavo, ali to jesu kočije od kojih treba ozbiljno zazirati, i to jesu leteće kočije koje čuvaju našu zemlju i uvode potpuno novu sposobnosti. Nadamo se i njima u skladu sa dogovorenim rokovima. Velika je ovo stvar za Vojsku Srbije, da se opremamo najsavremnijim i najnovijim sredstvima. Samo neko ko je zlonameran može ovo da kritikuje. To je posledica potrebe da Srbija koliko god da se jača, mora da bude slabija, koliko god da je slaba, nije dovoljno slaba – istakao je Vulin i dodao:

Komentarišući posebne interpretacije dolaska premijera Rusije Dmitrija Medvedeva Vulin kaže da ne može da ulazi u to o čemu će oni da razgovaraju ali da može da kaže da je komunikacija između predsednika Vučića i predsednika Putina lična, veoma srdačna.

- Malo je lidera na svetu koji su se toliko videli sa Putinom. To je komunikacija dva svetska lidera koji se poštuju. Isto to mogu da kažem i kada je u pitanju Kina, govori se sa poštovanjem, to je velika stvar – kazao je Vulin.

Kada takozvano Kosovo doživi debakl u Interpolu onda upada na sever Kosova

Povodom upada na sever Kosova Vulin kaže da svaki put kada u Interpolu dožive debakl oni upadnu na sever Kosova.

- Svaki put upadnu sa idejom da kažu „Mi smo država, Mi smo jaki“, kao i svi narodi koji nemaju državu, oni misle da se država dokazuje silom. Država je u pravdi i slobodi, a ne neslobodi. Oni kažu da su problem ta tri srpska policajca, moje pitanje je što ih nisu pozvali na informativni razgovor – upitao je Vulin.

Foto: TvPink Printscreen

Vulin se osvrnuo i na slučaj „trovanja“ srpskim koveratama rekavši da je to pratio sa mešavinom čuđenja i gađenja.

- Objasnite vi meni šta se tamo desilo, ko je taj čovek koji je to isplanirao. Ko su ljudi koji su pristali da igraju svoje uloge? Zašto bi to neko radio...da li je nekom palo na pamet? Hajde da ne zaboravimo da se to radilo početkom devedesetih godina, kada je kroz vazduh krenuo jednonacionalni otrov koji je trovao šiptarske đake, koji su sedeli u klupama sa srpskim đacima – kaže Vulin.

Kako dodaje, to nije sve, slične situacije su se dešavale u poslednjim godinama, tako je počeo i Martovski pogrom.

U Hitlerovoj Nemačkoj su postojali cenzori koji su palili knjige i zabranjivali da se piše

Komentarišići paljenje knjige ispred galerije Progres koju je napisao zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić Vulin kaže da deo opozicije govori da je sramna promocija i insistira da mu se objasni šta je sramno u toj promociji knjige.

Foto: TvPink Printscreen

- Otkud njima pravo da Goranu Vesiću ne da da piše? Bili su u Hitlerovoj Nemačkoj cenzori koji su, ne samo spaljivali knjige, nego i zabranjivali da se piše – naveo je Vulin i dodao da se skupio ološ koji je hteo da prebija po ulici.

- Ovo je Beograd, nije Sirija. Pravi se atmosfera da je normalno imati građanske sukobe na ulici. Šta da se neko okrenuo, da je neko izgubio živce. Ja moram da pitam naše organe kada će to da stane?

#Aleksandar Vulin

'