AKTUELNO

Brutalnost jutrošnje akcije specijalnih jedinica kosovske policije ROSU, koji su oko šest sati upali u zgradu u Ulici Lole Ribara u centru Severne Mitrovice u kojoj sa porodicom živi šef Operative KPS za sever Kosova Željko Bojić, osetile su i njegove komšije.

Na istom spratu, vrata u vrata, sa Bojićima živi Ljiljana Kostić (66) koja je još uvek potresena zbog upada i načina na koji su kosovski specijalci došli sa namerom da uhapse Željka Bojića.

- Videla sam gužvu, bili su to policajci koji su lupali, vikali i udarali. Govorili su - otvaraj vrata! - a ja sam odgovorila evo odmah. Nastavili su da lupaju i viču „otvaraj kad ti kažem“. Ponovila sam da ću odmah otvoriti samo da uzmem ključ, koji od straha nisam mogla da pronađem. Kada sam otvorila vrata jedan policajac mi je rukom pokazao da se vratim nazad i zatvorio mi je vrata - rekla je Ljiljana Kostić.

Foto: Pink.rs.

O brutalnosti specijalaca kosovske policije govore i u potpunosti uništena ulazna vrata stana u kojem žive Bojići, na kojima su još uvek vidljivi i tragovi čizama, kao i slike stana koji je u potpunosti rasturen.

Foto: Pink.rs.

Podsetimo, oko sto pripadnika specijalne jedinice ROSU sa 25 džipova i specijalnih oklopnih vozila, upalo je jutros oko 5:50 na sever Kosova i Metohije.

Foto: Pink.rs.

Razlog upada za sada je nepoznat, ali je evidentno da su na meti ROSU i obični građani. Jedna od glavnih meta ova operacije je bio komandant operative KPS regiona sever, Željko Bojić kome su "presvučeni pripadnici OVK u jedinice ROSU upali u stan, izvršili premetačinu i odveli mu sina Vasilija.

Komšinica Bojana Stanković kaže da je u njen stan upalo desetak pripadnika ROSU.

- Bila sam pod stresom samo kada sam ih videla, bili su maskirani, mislim da ih je bilo desetoro - navela je Stanković, koja je pred njih izašla u pidžami.

- Tresla sam se, plakala, zagrlila supruga, mislila sam da nešto sa njim nije u redu - kaže ona i dodaje da su se drali na nju tražeći Bojića. Kako kaže, ona i ne zna gde ko živi u zgradi,  a stanare zna ih viđenja.

#Kosovo i Metohija

#ROSU

'