AKTUELNO

Početak sednice zatvoren je za javnost.

19:00 - Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić prihvatio je kandidaturu za predsedničke izbore.

Vučić se zahvalio svim članovima i koalicionim partnerima koji su ga podržali.

-Prihvatam kandidaturu jer moraju oni iz prošlosti da ostanu tamo, Srbija mora da gleda u budućnost, moramo da im pokažemo kako mi to radimo - kaže kandidat SNS za predsednika.

18:45 - Lider SNS-a stigao uz ovacije pristalica te partije i počeo obraćanje glavnom odboru

Foto: TV Pink Printscreen

18:40 - Gotovo glasanje, Vučić kandidat.

18:20 - Na sednici su održani kratki govori kao uvertira pred glasanje. Kratke govore su održali Jorgovanka Tabaković, Nebojša Stefanović, Marko Đurić, Milenko Jovanov i Vladimir Đukanović. Svi oni su pohvalili i podržali Vučića kao kandidata SNS za predsednika. Govore su održali i Zoran Babić, Igor Bečić i Jana Ljubičić, kojii su istakli važnost Vučićeve kandidature za predsednika Srbije.

18:10 - Sednica iza zatvorenih vrata je u toku. Na prvi pomen imena predsednika SNS salom se prolomio višeminutni aplauz. Više od 3.000 pristalica Srpske napredne stranke nalazi se ispred Sava centra, gde traje sednica glavnog odbora SNS-a. Kako javlja naš reporter sa mesta događaja, veliki broj građana i dalje stiže, oko Sava centra je krcato!

Foto: Pink.rs

Oni su se okupili kako bi lideru te partije Aleksandru Vučiću pružili podršku povodom kandidature na predstojećim predsedničkim izborima.

17:41 - Pristalice skandiraju Vučićevo ime, a na sve strane mogu se videti transparenti sa likom predsednika SNS i logom te partije. Oko Sava centra sve bruji: "Hoćemo Vučića"! Kako saznajemo, sednica je počela, a početak je zatvoren za javnost. Sednicom predsedava potpredsednik SNS Miloš Vučević.

Foto: Pink.rs

Prisutni su skoro svi istaknuti članovi stranke, a među njima Goran Knežević, Andrej Vučić, ali i sin Tomislava Nikolića - Radomir.

Premijer i lider Srpske napredne stranke Vučić  prisustvovaće, kako saznajemo, današnjoj sednici glavnog odbora Srpske napredne stranke, ali tek kada se okonča rasprava o kandidatu za predsednika na predstojećim izborima.

Lider SNS-a danas nije hteo da komentariše pisanja pojedinih medija da li je dobio pismo sa zahtevima od predsednika Tomislava Nikolića.

Foto: Pink.rs

Vučić je rekao da nema ništa protiv predsednika Nikolića i naglasio da neće da se bavi tračevima i poluistinama.

Foto: Pink.rs

-Nećete od mene ništa loše čuti o predsedniku Nikoliću, ja sam uvek bio spreman za saradnju sa njim i uvek ću biti - rekao je Vučić, dodajući da su pred strankom veliki izazovi.

Foto: Telegraf

G.U/Č.N/S.A/S.M.

#Aleksandar Vučić

#Glasanje

#Kandidatura

#SNS

#Tomislav Nikolić

'