AKTUELNO

Lider SRS istakao je da on vidi dve pozitivne strane kandidature Tomislava Nikolića.

Vojsilav Šešelj, lider Srpse radikalne stranke istakao je da ga kandidatura Tomislava Nikolića nije iznenadila, ali i da on može da vidi dve pozitivne strane te odluke.

- Prva je ta što će biti drugog kruga predsedničkih izbora, što će razbiti iluziju Vučićevih glasača da će trijumfovati u prvom krugu. Druga je što je politikant poput Tomislava Nikolića pokazao svoje pravo lice i otišao na smetlište istorije. Dobro je da on bude maknut sa srpske političke scene. On nikada više neće biti važan politički faktor - rekao je Šešelj gostujući u Jutarnjem programu na televiziji Pink.

Šešelj je istakao da se Nikolić dosta promenio i da je sada drugačiji.

- On je nekada bio sasvim drugačiji čovek, častan, pošten i skroman. Skromnost je najvažnija u politici, ali je ona pukla kada je prvi put osetio veći novac. On je prodao ideologiju za novac. Stanko Subotić je za kampanju 2008. dao milion evra, sve je to Nikolić stavio u svoj džep, a stranku zadužio u banci za 600.000 evra pod kamatom od 19 odsto. Dobio je veliki novac i od Mila Đukanovića, Miroslava Miškovića, Milana Beka i stranih fondacija - dodao je on.

Lider SRS je odbacio mogućnost da Nikolić ima podršku Rusije.

- Nikolić nikada nije bio ruski čovek.

Vojislav Šešelj je otkrio detalje onoga što je aktuelni predsednik tražio od Vučića.

- Tražio je mesto premijera, mesto predsednika stranke i da zadrži predsedničku vilu, što je njegovoj supruzi Dragici veoma važno - otkrio je Šešelj.

N. Petričević

#Aleksandar Vučić

#Predsednički izbori

#Televizija Pink

#Tomislav Nikolić

#Vojislav Šešelj

'