AKTUELNO

Potpredsednik Vlade uveren je da je premijer pobednik i da uz gubitnike ne ide niko.

Samostalna kandidatura Tomislava Nikolića na predstojećim predsedničkim izborima izazvala je reakcije kod mnogih političara, ali i analitičara.

Gost Jutarnjeg programa na televiziji Pink bio je Ivica Dačić, potpredsednik Vlade i Ministar spoljnih poslova, a tom prilikom dao je svoje viđenje ove situacije koja je podigla Srbiju na noge.

Mediji su spekulisali o navodnim tajnim pregovorima Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića.

- Ja sam bio na toj večeri sa austrijskim kancelarom kada je stigla ta vest. Iznenađuje me to ako je Nikolić očekivao da će nešto postići. On je dodatno ujedinio SNS i koalicione partnere - rekao je Dačić.

On je prokomentarisao kako je to došlo do ujedinjenja.

- Pa Vučić je naš kandidat. Zar mislite da bih ja podržao nekoga ko ne može da pobedi. Efekat svega ovoga je kontraproduktivan. Vučić u ovome nije sam. Bitno je istaći koje su političke stranke uz Vučića. To je naša zajednička borba - dodao je on.

Svih 185 odbora SNS podržalo je Aleksandra Vučića.

Foto: Televizija Pink

- Pa to je sasvim logično. Svi idu uz pobednike, niko valjda neće uz gubitnike. Vučić će da pobedi sa Nikolićem ili bez njega, a Nikolić bez Vučića ne može ništa.

Potpredsednik Vlade istakao je da je priča o trgovini između Nikolića i Vučića završena priča.

- Poznajući Vučića, od toga nema ništa. Da li mislite da je normalna ta kandidatura. Zamislite da se sad ja kandidujem. Pa to ne može tako - dodao je on.

Dačić je prokomentarisao izjavu Stanislave Pak rekavši da je to za njega iznenađenje.

Dijana Vukomanović, nekadašnja članica SPS, rekla je da je ishitren potez napravio Vučić, a ne Nikolić.

- Ona je moj eksperiment. Ja sam je uveo i sve joj dao. Šta ima ona da ocenjuje Vučića. Svako je gospodar svoje sudbine. Ona me izdala, nemam šta da pričam o njoj - ljutito je prokomentarisao Dačić.

Komentarišući novinske naslove, istakao je da ne postoji šansa da Aleksandar Vučić odustane od kandidature.

N. Petričević

#Aleksandar Vučić

#Ivica Dačić

#Tomislav Nikolić

'