AKTUELNO

Nastavlja se priča o samostalnoj kandidaturi aktuelnog predsednika.

Aleksandar Vučić je, ispred Odbora Srpske napredne stranke, izabran za kandidata na predstojećim predsedničkim izborima.

Međutim, kao bomba je odjeknula vest da će se i Tomislav Nikolić kandidovati, ali kao samostalni kandidat.

Mnogi analitičari, ali i političari komentarisali su ovu odluku aktuelnog predsednika Srbije. Gost jutarnjeg programa na TV Pink bio je analitičar Dragomir Anđelković.

On je istakao da nisu tačne spekulacije da je Rusija imala udela u Nikolićevoj odluci.

- Osnovno je pitanje, ko stoji iza svega ovoga? To je pitanje na koje treba dati odgovor. Mnogi pominju Rusiju i Moskvu, ali to nikako nije tačno. Zvanična Rusija se nikada ne bi mešalaj u izbore. Ono što stoji je to da Nikolić ima određene kontakte u Rusiji, ali to su kontakti iz nižeg nivoa, nema kontakte sa Kremljom - istakao je Anđelković.

Zvanična Rusija se neće mešati u izbore u Srbiji.

- Rezultat Nikolićeve kandidature može samo da jača blok oko Jeremića, zašto bi Rusi podržvali jačanje zapadnog bloka - dodao je on i obrazložio stav da se Rusija neće mešati.

Mnogi su u javnosti komentarisali da je ovo realna slika Nikolića i Vučića, odnosno da su se u javnosti pokazivali totalno drugačije.

- Bio je relativno funkcionalan njihov odnos. Međusobno su komunicirali i dogovarali se. Naravno, to nije bio idiličan odnos, ali daleko od toga da je izbio rat u SNS. Vučić se oseća prijatno u Vladi, a s druge strane se Nikolić nije mešao u rad Vlade - rekao je Dragomir Anđelković.

On je zaključio da je ova Nikolićeva odluka druga faza cenkanja.

- Ovo je druga faza cenkanja. On nigde nije sam proglasio kandidaturu. Ovo je jedna vrsta pritiska da bi mogao da izvuče neku korist kao kompenzaciju - zaključio je on.

N. Petričević

#Aleksandar Vučić

#Dragomir Anđelković

#Televizija Pink

#Tomislav Nikolić

'