AKTUELNO

Postoji nekoliko opcija za Nikolićevu kandidaturu.

Vest koja je aktuelna tema juče, a i danas je svakako samostalno kandidovanje Tomislava Nikolića na predstojećim predsedničkim izborima.

Političari i analitičari su u toku jučerašnjeg dana komentarisali odluku aktuelnog predsednika Srbije, ali i davali svoju podršku lideru SNS-a i premijeru Srbije, Aleksandru Vučiću.

Gost emisije "Svitanje" koja se emituje na TV Pink bio je Branko Radun koji se dotakao ove aktuelne teme.

Foto: TV Pink

- Nismo sigurni da se Tomislav Nikolić kandidovao, pošto se nije još zvanično oglasio. On sada pokušava da trguje tom svojom kandidaturom. Ono što je suština je da Nikolić ne može da ostvari neki naročit rezultat na izborima, ali može da pokvari rezultat nekima. Može da malo smanji broj glasova Vučiću, malo Šešelju i time da dovede do drugog kruga. Ne može on sebe da pozicionira - rekao je Radun.

Radun je dodao da bi Nikolićeva kandidatura ojačala šanse Vuku Jeremiću.

- Ono što je zanimljivo je da, ako uzmemo za tačnu procenu da uzima neke glasove Šešelju i VUčiću, on time otvara put Vuku Jeremiću koji je, logično je, pozdravio Nikolićevu kandidaturu - istakao je on.

Komentarišući novinske naslove, on se dotakao priče o tome kako je  ovo način da se oslabi premijer i njegova politika.

- Aleksandar Vučić je najpopularniji političar u Srbiji, tako da će još dugo godina on biti politička činjenica i politički faktor, tačnije čovek koji ima najveći rejting među građanima, ovo što se dogodilo neće uticati na njega - zaključio je Radun.

N. Petričević

#Aleksandar Vučić

#Branko Radun

#Tomislav Nikolić

'