AKTUELNO

Crvena zvezda je jedan od simbola srpstva i zato nije dobrodošla gde god da su neprijatelji srpski, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin, komentarišući to što je tom fudbalskom klubu zabranjeno da uđe na Kosovo i Metohiju i odigra utakmicu sa FK "Trepča" u Zvečanu.

Vulin je novinarima u Beogradu kazao da su Albanci, kada su tražili da budu članovi raznih međunarodnih sportskih organizacija, govorili da to nema veze s politikom, da je to samo sport, da treba ostaviti priliku njihovoj deci, omladini da se bave sportom i takmiče sa drugima.

- To izgleda važi samo kada su Šiptari u pitanju, kada Srbi hoće da igraju fudbal, da se takmiče, onda je Srbima to zabranjeno i zabranjeno im je policijom, nasiljem. Crvena zvezda je jedan od simbola srpstva i ovo što su Šiptari uradili je dokaz koliko se boje Srba, koliko mrze Srbiju i samim tim koliko mrze Crvenu zvezdu kao jedan od simbola srpstva - istakao je Vulin.

Dodao je da Albanci teško da će ikada moći da imaju jednu Crvenu zvezdu i sportski duh kakav imaju Srbi i istakao da je ovo još jedan dokaz da je laž da Šiptari imaju besu - reč koje se drže bezuslovno.

- Dali su reči da će sve biti sportski, da je ulaženje u UEFU zbog njihove dece i omladine i sporta, ovim su pokazali da lažu, još jednom su slagali i pokazali su da nemaju besu - zaključio je Vulin.

#Aleksandar Vulin

'