AKTUELNO

Albanske stranke koje su dobile podršku albanskog naroda na izborima na KiM 6. oktobra nastavljaju svoju politiku nepoštovanja Briselskog sporazuma i pokazuju da ne žele da se razgovara, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je, komentarišući izjavu Aljbina Kurtij da ne želi da razgovara sa Srpskom listom jer ne priznaje nezavisno Kosovo, kazao da nije legitimno da neko volju srpskog naroda izvrda na taj način.

- Srpska lista je više nego ubedljivo potvrdila da je apsolutni predstavnik Srba na KiM. Ne može se volja srpskog naroda na taj način izvrdati i to tako što ćete reći da ne želite da razgovarate sa ljudima koji jedini imaju legitimitet da razgovaraju, i da nađe neke druge Srbe koji nemaju podršku - kazao je Stefanović novinarima, nakon što je otvorio konferenciju o nacionalnoj bezbednosti.

Istakao je da svako ko odbija dijalog i ne želi da razgovara o temama o budućnosti, pravi grešku, kao i da to neće olakšati položaj Srba.

Na to je, kako kaže Stefanović, upozoravao i predsednik Aleksandar Vučić kada je govorio da Srbija uvek mora da bude odgovorna i da se ponaša odgovornije, posvećenije od drugih.

Što se tiče posete specijalnog izaslanika predsednika SAD Ričarda Grenela, Stefanović kaže da će se videti šta je moguće uraditi, jer za Srbiju je i dalje veoma važno da se takse na robu iz centralne Srbije i BiH ukinu.

- To smo postavili kao važnu stvar za nastavak dijaloga. Ako ne poštujete međunarodne sporazume, Briselski sporazum, kako da verujemo da ćete bilo šta o čemu smo razgovarali poštovati i sprovesti - istakao je ministar unutrašnjih poslova.

Kako kaže, sve su to izazovi koji su pred nama, a Srbija nastavlja da se bori za srpski narod.

- Borićemo se za Srbe na KiM, jer su oni ugroženi, oni su ti koji žive kao građani drugog reda - imali smo priliku to da vidimo ne samo u ovom izbornom procesu, već i svih prethodnih godina i mi moramo da ukazujemo šta se dešava - zaključio je Stefanović.

#Albin Kurti

#Nebojša Stefanović

'