separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

VUČIĆ: Srbi pokazali zrelost i ljubav prema Srbiji! Ovo mi je jedna od najdražih pobeda jer je ostvarena u najtežim uslovima!


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je večeras da je srpski narod na KiM, velikom pobedom Srpske liste, pokazao ogromnu zrelost i ljubav prema Srbiji, odbranio se od nestanka i dobio snažno političko predstavljanje, sa svih deset osvojenih mandata u kosovskom parlamentu.


 Vučić je na početku konferencije rekao da su danas, posle više nedelja svakovrsnih pritisaka na srpski narod, kako južno tako i severno od Ibra, uhapšena dva člana iračkog odbora u Bošnjačkoj mahali iz redova Srpske liste zato što su dozvoli dvojici ljudima da glasaju sa srpskim ličnim kartama, iako su doneli potvrdu da su podneli zahtev za izdavanje kosovskih dokumenata. 

'Srbi na ovim izborima pokazali ljubav prema Srbiji'

-Ovo sam rekao jer je sve što je rađeno u prethodnih nedelja i mesecima činjeno sa željom da se Srpska lista uništi, da se nađu podobni Srbi koji bi da služe ne interesima svoga naroda, već Haradinaja, Tačija, Kurtija i Mustafe. Izborni rezultati su i za mene neočekivani - istakao je predsednik.

Autor: Tanjug/Tanja Valić

Srpska lista u svim mestima dobila više od 90 odsto

U svim mestima je Srpska lista na današnjim izborima na KiM dobila više od 90 odsto glasova, istakao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je preneo da je u Severnoj Mitrovici na 100 odsto obrađenog materijala Srpska lista osvojila 7.118 glasova, SLS Slobodana Petrovića 34, lista Rade Trajković i Nenada Rašića 51, a lista koju je predvodio Aleksandar Jablanović 55.

-Srpska lista je dakle u Severnoj Mitrovici osvojila 98,07 odsto srpskih glasova", rekao je Vučić i istakao da su i za njega samog to neočekivani izborni rezultati. Za njega, kako je dodao, bio je i iznenađujući ishod u Velikoj Hoči i Goraždevcu - u Velikoj Hoči 145 za Srpsku listu prema 1, što je najveći procenat, odnosno 99,4 odsto. Ima još takvih mesta gde su Srbi izlazili i Srpska lista je dobila značajno više glasova, a svi drugi su dobili značajno manje, prema dosad prebrojanim glasovima. U Obiliću Srpska lista je, kaže, dobila 1.217 glasova, Trajković i Rašić nisu dobili nijedan. U Štrpcu je Srpska lista dobila 5.122, a oni su dobili 26 glasova. U Klokotu je Srpska lista dobila 1.193 glasa, a ostali 0,80, koliko je dobio SLS Petrovića. U Srbici 109 Srpska lista, pet je dobio Petrović, dva je dobila Trajković. U Orahovcu, Srpska lista je dobila 404 glasa, 4 glasa Petrović, Trajković nula, Jablanović jedan. U Partešu Srpska lista je osvojila 1. 968 , Trajković 8, a Petrović 112 glasova, preneo je Vučić. U Gnjilanu Srpska lista osvojila je 1.140 glasova, 21 Petrović, Trajković dva i dva Partija kosovskih Srba Jablanovića. Mi 1.140, a oni ukupno 25. Nerešeno - konstatovao je on.

-Ovo je 10:0, osim ako iz svemira ne dođu neki glasovi - rekao je Vučić na vanrednoj pres konferenciji.

Vučić je rekao da su Srbi na KiM na ovim izborima pokazali kolika je njihova ljubav prema Srbiji, te da je to velika obaveza i da će država Srbija morati da radi mnogo više, bori se i brine se o njima još više. 

-U uslovima kada su predstavnici različitih međunarodnih organizacija i zemalja dali sve od sebe da sruše monopol Srpske liste i uticaj Beograda, jer je po njima sve što bi povezivali Srbiju sa Kosovom maligno. Imali su u tome ne malu pomoć iz Beograda, ali sve je bilo neuspešno - konstatovao je Vučić. 

Autor: TvPink Printscreen

'Želim da iskažem ogromnu zahvalnost srpskom narodu koji je pokazao ogromnu zrelost'

-Želim da iskažem ogromnu zahvalnost srpskom narodu koji je pokazao ogromnu zrelost, ponašali se onako kako su se neki drugi ponašali pre 30 ili 40 godina. Uprkos svim pritiscima su se ujedinili i razumeli svoju državu i šta drugi žele. Odbranili su se od nestanka. Imaće sada snažno političko predstavljanje, jer ovo znači da je Srpska lista osvojila svih 10 mandata i da će moći da se bori za interese svog naroda - rekao je Vučić. 

Srpski narod, prema njegovim rečima, pokazao je i da mu je važno da konačno neko brine o njima, izdvaja novac i bori se za njih. Videli su, kako je kazao, rezultate investicionog plana i ne mogu sada da pričaju d a su svi isti i da nema razlike među političarima. 

-Garantujem da srpsku državu i srpski narod niko neće tako jednostavno srušiti i pobediti kao što su neki planirali - rekao je on izrazivši uverenje da će ko god dođe na vlast u Prištini taksu sigurno ukinuti.

On je istakao da je Srpska lista odnela najubedljiviju pobedu na izborima i da nikada nije pobedila ovako, a kao primer naveo je Severnu Mitrovicu gde je Srpska lista osvojila 98,07 odsto glasova. 

-Srbi su ovako glasali i izašli u većem broju nego ikada ranije zato što su hteli da pokažu ljubav prema svojoj zemlji Srbiji. To niko ne može i ne sme niti, će moći da im oduzme. To je odnos prema svojoj zemlji. Možete da hapsite ljude šso vam se ne sviđa što imaju srpske lične karte, ili šta misle o Račku, ali ne možete da im uništite ljubav prema Srbiji -poručio je Vučić. 

Rekao je da je ovo kao zaključak velika obaveza i da će država Srbija morati da radi mnogo više, bori se i brine se o njima još više. 

-Ovo je signal Albancima i međunarodnoj zajednici da su Srbi čvrsti, jaki, jedinstveni i da će umeti da čuvaju svoje -  naglasio je on. 

Vučić je rekao da oni ne traže ništa tuđe, već samo da mogu da opstanu na svojim ognjištima i čuvaju svoje ime i prezime. 

-Oni koji su mislili da će velikom medijskom bukom, kriminalizacijom da otimaju glasove Srba i da dele Srbe poručio bih "ne radite protiv svoga naroda za svoje lične inetrese. Ima nešto važnije od ličnih interesa, a to je naš narod. Nemojte da, biste se vi malo parčeta vlasti dočepali to da radite. Ovako narod na to reaguje -  istakao je on.

Autor: Tanjug/Tanja Valić

Vučić je rekao da nije Srpska lista svojim delovanjem zaslužila ovoliko glasova, koliko su ih drugi naterali na borbu za opstanak srpskog naroda. 

-Zamolio bih naš narod da se večeras proveseli, nikoga ne ugrožavajući, a mi ćemo sutra da radimo, na podršku Beograda i Srbije uvek mogu da računaju - zaključio je on.

Odgovarajući na pitanja novinara predsednik je rekao, što se tiče rušenja njega sa vlasti da on to sluša odavno.

Autor: Tanjug/Tanja Valić

 -Prvo skoči, pa kaži HOP se kaže kod nas, obećavao je Haradinaj da će biti do svetog Nikole, prošla mi je slava, doćiće i sledeća, ali ništa od toga. Do nekog Vaskrsa je i deo opozicije obećavao i biće do nekog Vaskrsa, ali ne njihovom voljom, već mojom – istakao je on, dodajući da ga pristalice opozicije nikada neće pobediti.

'Očekujem pobedu Kurtija, razgovaraćemo sa njim'

Komentarišući izborne rezultate na KiM albanskih partija, predsednik je rekao da - DSK Mustafe vodi i očekuje da drugoplasirana partija DPK završi na prvom mestu jer će dobiti veliki broj glasova iz inostranstva.

- Verujem da Kosovo više neće da bude zabranjena teritorija za Srbe, planiram da posetim Srbe južno od Ibra, posebno da se zahvalim njima koji su glasali u tako teškim uslovima koji se ne stide da naglase da se njihova država zove Srbija. Živela Srbija! - zaključio je predsednik Vučić, i preneo uverenje da će takse kosovske vlasti biti ukinute.  

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti