AKTUELNO

Komešanja u međunarodnim odnosima nisu nikava novost. Bitno je voditi balansirnanu politiku prema svim učesnicima međunarodnih odnosa i tako ostvariti interese koje ima država, ali i interese građana Srbije, rekli su sagovornici TV Pinka.

Vladimir Marinković, potpredsednik Narodne skupštine rekao je da sigurno očekuje da će novi savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika SAD Robert O’Brajen nastaviti politiku svog prethodnika prema Srbiji.

Foto: Pink.rs, Tv Pink Printscreen

- Mi vodimo takvu politiku da uopšte nije problem da sarađujemo sa partnerima iz Narodne republike Kine, kao i sa partnerima iz Ruske federacije, dakle sa celim svetom. Ono što je najbitnije u našoj izbalansiranoj politici koju vodi predsednik Vučić jeste to što smo izgradili takav rejting u međunarodnim krugovima, i međunarodnoj javnosti - rekao je Marinković i dodao da upravo zahvaljujući takvoj politici Srbija može da održava kvalitetne i dobre odnose sa svima.

Kako je naveo, jako mu je žao što Džon Bolton nije više savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika SAD, Donalda Trampa, s obzirom da je on bio snažan uticaj u američkoj administraciji, te da se zalagao za pošrovanje legitimnih interesa Republike Srbije na Koisovu.

Nenad Vuković, predsednik Udruženja lobista Srbije rekao je da je veoma važno da SAD nastavi da se pridržava plana koji ima kada je u pitanju dijalog Beograda u Prištine.

Foto: Pink.rs, Tv Pink Printscreen

- Svi relevantni faktori moraju da budu upoznati sa našom stranom istine i ona mora biti na stolu, jer ćemo tako imati najbolju priliku da dobijemo ono za šta se zalažemo uz dobro iskorišćen politički trenutak. Dobre su vesti da donosuioci ključnih političkigh odluka razgovaraju sa nama na visokom nivou – rekao je Vuković i dodao da je Srbija igrač, a ne igračka u međunarodnim odnosima.

Prema njegovim rečima Srbija u međunarodnim odnosima ima priliku da komunicira, iznosi svoje stavove. Naglasio je da je Srbija u međunarodnim odnosima subjekat i da se njeni interesi sagledavaju, a ne neko kime se drugi bave.

#Aleksandar Vučić

#Politika

#SAD

#Svet

'