AKTUELNO

Ponovo odloženo ročište Dejanu Vulićeviću koji je okrivljen zbog napada na novinarke TV Pink ispred zgrade ove televizije 16. septembra 2017. godine. Vulićević brutalno vređao novinarke Uzelac i Dragović.

Suđenje za napad na novinarke Pink televizije Gordanu Uzelac i Maru Dragović još uvek nije dobilo svoj epilog.

Advokati okrivljenog nisu se pojavili na glavnom pretresu, gde je trebalo da budu pušteni snimci brutalnog napada na novinarke ove televizije.

Okrivljeni Dejan Vulićević je ponovo, otvoreno pretio novinarkama, takođe ih i psovao, što su kamere Pink televizije i pribeležile. Sve se to dešvalo u krugu suda - tačnije ispred sudnice.

- J**o vas Željko Mitrović. P**a vam materina. Polako, još neki dan, još neki mesec! Biće, biće – dobacivao je on novinarakama.

Na izlasku iz suda, on je dobacivao i snimatelju ove televizije.

- Šta snimaš, mamu ti... Mrš u *** - dobacio je on u prolazu.

Advokat novinarki Borivoj Pajević za Pink televiziju kaže da se okrivljeni Vulićević ponašao nepristojno u holu suda, ali i sudnici.

- On ne oseća neko kajenje, on se dalje ponaša i dalje siledžijski – kazao je Pajević.

Njega inače javnost pamti po nasilničkom ponašanju ispred zgrade Pink televizije na Dedinju kada je fizički nasrtao i udario ove dve novinarke.

Ročište se odlaže jer se advokat okrivljenog nije pojavio. Sudija je poručila da je ovo poslednji put da se odlaže glavni pretres i da sudija ima pravo da okrivljenom odredi najtežu meru – pritvor ukoliko sledeći put ne pojavi na pretresu.

Pajević kaže da odbrana radi na tome da što više odloži ročišta.

- Danas je napravljena nova mahinacija, oba branioca nisu došla. Poslali su zamenika koji je došao da odloži pretres, sudija je održala slovo da to tako više ne može. Mahinacije uspevaju, na svaki način se nastoji da se odloži kraj – poručio je Pajević.

Inače okrivljeni se na prethodnom pretresu nije pojavio jer, kako kaže, nije stigao na autobus za Beograd.

#Napad

'