AKTUELNO

Napadi na pripadnike Žandarmerije su očigledno postali jedna od glavnih programskih tačaka Saveza za Srbiju, ocenjuje Nezavisni sindikat policije.

- Nakon što je jedan od lidera ove političke organizacije Dragan Đilas pre nekoliko meseci najavio ukidanje ove elitne policijske jedinice i Janko Veselinović danas je udario na njene pripadnike. Njegov komentar na društvenim mrežama kako je nenormalna država u kojoj žandarmi sa četiri razreda srednje škole imaju plate kakve su sada, predstavlja otvoren napad na pripadnike Žandarmerije koji svakodnevno rizikuju svoje živote, kako bi građani Srbije bili bezbedni - navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, koliko je njihov posao opasan najbolje svedoči činjenica da je od 2001. godine, kada je Žandarmerije osnovana, pa sve do danas, osam pripadnika ove jedinice poginulo na zadacima.

- Ima li svrhe uopšte podsećati ljude iz Saveza za Srbiju, koji u kontinuitetu napadaju Žandarmeriju, na sve što su njeni pripadnici učinili tokom strašnih majskih poplava 2014. godine? - pitaju se oni.

- To očigledno gospodinu Veselinoviću ništa ne znači, niti ga je previše briga, već je najlakše napasti ove hrabre ljude zbog plate koju poštenim, predanim i hrabrim radom zarađuju. Sigurno ga nije briga ni kako je porodicama pripadnika Žandarmerije kada su na zadacima sa kojih se možda neće vratiti - ocenuju iz Nezavisnog sindikata policije.

Prema njihovim bavodima, stotine spasenih ljudi nije dovoljan razlog da pripadnici ove jedinice budu pošteđeni sramotnih napada.

- Gospodo političari, ako već ne možete da pomognete Žandarmeriji, koja do pre nekoliko godina nije imala nijedno oklopno vozilo i čiji su pripadnici išli u pohabanim i pocepanim uniformama, što danas nije slučaj, onda vas molimo nemojte ni da odmažete - navodi se u saopštenju.

#Policija

'