AKTUELNO

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali i državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Milosav Miličković, posetili su kompaniju "Bibli“ u Pružatovcu. Tom prilikom prisustvovali su manifestaciji “Kosmajski kazan”, koju prvi put ova kompanija organizuje uz podršku opštine.

Događaju su prisustvovali direktor i vlasnik firme “Bibli” Gregor Guberinić i predsednik opštine Mladenovac, Vladan Glišić.

- Danas smo obišli jednu uspešnu domaću kompaniju, i prisustvovali manifestaciji „Kosmajski kazan“, koja oživljava selo, ali ujedno i promoviše domaću proizvodnju i tradicionalne recepture u Srbiji. To su stvari koje moramo da podržimo, jer su baš ovakve domaće kompanije, koje zapošljavaju oko 50 ljudi, nosioci privrednog razvoja naše zemlje. Država će za njih učiniti sve što može, i po pitanju subvencija, ali i raznih vrsta podsticaja - rekao je Mali.

Foto: Vlada Srbije

Ministar je istakao da je Mladenovcu potrebno što više domaćih malih i srednjih kompanija, ali i velikih stranih investicija.

- Srbija je šampion sveta po privlačenju stranih direktnih investicija, to nam je potvrdio i Fajnenšel tajms. Nameravamo da u sledećem talasu investicija dovedemo jednog velikog investitora i u Mladenovac - rekao je Mali.

Foto: Vlada Srbije

Ova manifestacija bila je prilika i da se promoviše opština Mladenovac, u kojoj je urađeno mnogo na poboljšanju infrastrukture.

Foto: Vlada Srbije

- Mladenovac napreduje u poslednje četiri godine. Urađeno je više od 150 kilometara novih puteva, 12,5 kilometara vodovodne mreže, 7,5 kilometara kanalizacione mreže. Sada krećemo sa velikim nacionalnim investicionim programom, koji je najavio predsednik Aleksandar Vučić jer želimo da u naredne četiri godine uložimo više od 12 milijardi evra u izgradnju kanalizacione i vodovodne mreže, asfaltiranje ulica, u domove zdravlja, škole i vrtiće. Svaka lokalna samouprava, uključujući i Mladenovac, će konkurisati, i sa zadovoljstvom kažem da opštine već uveliko pripremaju projekte. Upravo to je i glavni cilj mog dolaska ovde - da ne samo Mladenovac, već i sve opštine u Srbiji, dobiju odgovarajuću infrastrukturu, a da domaćim preduzetnicima pomognemo da posluju još bolje - zaključio je Mali.

#Siniša Mali

'