AKTUELNO

Pokret socijalista saopštio je, reagujući je na ocenu Zdravka Ponoša, da je ustašama je za njihove zločine uvek trebalo opravdanje koje dolazi od Srba, pa makar taj Srbin bio i Ponoš.

- Kninjanin koji nije branio Knin lako je stao na stranu Hrvata i njihove zabrane ulaska kadetima Vojne akademije na bogosluženje žrtvama u Jasenovcu. Ponošu ne smeta što je zabranjeno Srbima da se pomole na grobu poklane dece već što su Srbi hteli da idu u Jasenovac u uniformama Vojske Srbije - navodi se u reagovanju Pokreta socijalista na ocenu Ponoša da je afera sa zabranom ulaska kadetima VS u Hrvatsku rezultat "direktne saradnje režima Aleksandra Vučića sa Kolindom Grabar Kitarović uoči izbora u Hrvatskoj".

- Kada je Ponoš odlučivao Srbi nisu obeležavali ni Jasenovac ni dan NATO agresije, da ne vređaju one koji su nas ubijali. Jedini načelnik generalštaba koji nije komandovao ni četom pre nego što je komandovao vojskom, ne može da sakrije koliko mu je stalo da ga još jednom stranci podrže i postave pa se nudi da napadne i pomoć koju je za Drvar obezbedio predsednik Vučić - navodi se u sapštenju Pokreta socijalista.

Kako se dodaje, najbolje je da Ponoš ode do Drvara da Srbima u lice izgovori zašto se ljuti što im se pomaže pa da sačeka i čuje šta bi imali da mu kažu.

#Pokret socijalista

'