AKTUELNO

U Beogradu je zbog ugroženosti prava oko 100 hiljada studenata Beogradskog Univerziteta održana je hitna sednica proširenog predsedništva Studentskog parlamenta Univerziteta u Beograd, saopštio je studentski parlament Univerziteta u Beogradu.

Legitimno izabarnim studentskim predstavnicima onemogućeno je održavanje sednice u svojim prostorijama unutar zgrade Rektorata, od strane okupljenih studenata koji su blokirali zgradu, navodi se u saopštenju.

Predsedništvo Studentskog parlamenta jednoglasnog je mišljenja da ovakvo izražavanje stavova ugrožava nastavni proces i koči rad službi koje su na usluzi svim studentima.

Kako se dodaje, onemogućeno je korišćenje prostorija Rektorata u kojima se održavaju ispiti, predavanja i konsultacije, podnošenja dokumenata i njihovo lično preuzimanje, kao i održavanje svih sednica, komisija i sastanaka koje doprinose poboljšanju uslova studiranja i rešavanju njihovih problema, kao i potpisivanje međunarodnih ugovora o razmeni studenata.

Studenstki parlament UB je u okviru svojih ovlašćenja uvek, kao i do sada, otvoren za sve zahteve studenata.

Ne podržavamo bilo kakav vid političkog sučeljavanja unutar celokupnog Univerziteta u Beogradu, zbog toga ovim putem apelujemo da se vrata Rektorata otvore i da se svima omogući redovno funkcionisanje.

Nadamo se da će nemile scene koje su se dogodile prethodnih dana u Rektoratu biti zamenjene institucionalnim rešenjem brojnih problema studenata, dodaje se u sapštenju.

#Studenti

'