AKTUELNO

Korisnici društvenih mreža od jutros šire skandalozne informacije kako su na Trgu korišćene "betonske kocke na koje su zalepljene pločice". Međutim, to je velika laž, a to je otkrio stručnjak za kamen Igor Đajić.

Bloger Istok Pavlović prvi je danas objavio tekst u kojem je objasnio da su nebulozne stvari osvanule na društvenim mrežama.

On je pozvao da se najpre ljudi raspitaju kod stručnjaka, a zatim pišu i komentarišu kamen koji je korišćen prilikom radova na Trgu.

Foto: Printscreen Twitter

Mi smo pozvali organizatora Sajma kamena i predsednika grupacije "Balkan stoun partner" Igora Đajića da nam pojasni o kakvom kamenu je zapravo reč.

- Tvrdnje koje su se od jutros pojavile na društvenim mrežama u najmanju ruku su nebulozne. Kada sam pročitao komentare da je kocka lepljena silikonom za pločicu nisam moga da verujem. Prvo, silikon ne može da drži kamen, a lepak kojim se kamen lepi je mnogo skup za ovoliku površinu - rekao je za Informer Đajić.

On je istakao da se na Trgu koristila sečena i cepana kocka čija je površina veoma hrapava, a da se takva kocka koristi i u mnogim državama Evrope.

- Korišćena je sečena i cepana kocka čija površina je veoma hrapava. On služi da uspori saobraćaj kako ne bi moglo da se jurca. Dakle, postavljena je ona kako bi se sprečile nesreće. Znači, veoma je korisna. Ovakva vrsta kocke se koristi i u drugim državama Evrope - dodao je on.

Kako je objasnio, zli jezici uvek mogu da nađu neko opravdanje.

- Da rezimiramo, jasno je da ovde nije bilo nikakvog lepljenja. ja sam prolazio i fotografisao kocke i jasno se vidi da to nije lepljeno. Međutim, ako neko želi da bude zlonameran on uvek može da kaže da su lepljenje, pa čak može i da izmontira fotografije u peintu - zaključio je Đajić.

#Trg republike

'