separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

VUČIĆ U DRVARU PORUČIO: Izdvojili smo MILION EVRA za pomoć opštini. Moramo da budemo jedinstveni, jer samo tako možemo da opstanemo! (FOTO)


Predsednik Vučić stigao je danas posle podne u Drvar povodom obeležavanja "Dana sećanja", pomena na stradale Srbe u 20. veku. Tom prilikom obišao je dečji vrtić "Majka hrabrost" gde je poručio da je za ovu opštinu prebačeno dva miliona maraka, čime će se pomoći porodiljama, majkama sa troje i više dece, kao i izmiriti dugovanja opštine i pomoći u najvažnijim projektima.


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i član Predsedništva BiH Milorad Dodik posetili su danas dečji vrtić "Majka hrabrost" u Drvaru.  

Dodik je ovim putem poručio da Republika Srpska i Republika Srbija rade zajedno i da će dati sve od sebe da obnove Drvar. 

Predsednik Srbije dočekan je gromoglasnim aplauzom, nakon čega je poručio da niko od srpskih knezova, kraljeva, predsednika i premijera nikada nije došao u Drvar. 

- Srećan sam što možemo malo da pomognemo. Prebacili smo milion evra za Drvar, a pre svega 150.000 maraka za ostala davanja porodiljama, majkama sa troje i više dece i izmirenje dugovanja opštine - rekao je Vučić, dok će ostalo ići za najvažnije projekte. 

Kako kaže, ovo nije kraj pomoći i daće, kako kaže, koliko god je potrebno da se Drvar što više i brže razvije. 

- Daćemo subvencije za sve one koji žele da ulažu ovde. Svako ko želi da ulaže ovde imaće jaku podršku Srbije - rekao je predsednik Vučić. Poručuje da milion evra nije mali novac za ovu opštinu, a da će se davati i više. Kaže da vrtić "Majka hrabrost" mora biti još lepši i da je neophodno obnoviti parkove i zgrade koji su porušeni još za vreme "Oluje". 

- Želim vam da dugo i dobro živite, želim vam što više dece, a Srbija će biti uz vas mnogo više nego ranije - rekao je Vučić. 

Autor: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Odgovarajući na pitanja novinara, Dodik je rekao da je srpski narod na ovim prostorima povratio svoje dostojanstvo, jer može da se nada boljim vremenima i većoj podršci sa svih strana. 

Predsednik Srbije rekao je da ne može da se meša u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine. 

Govoreći o dobrom odnosu između Srbije i RS, koji je mnogima trn u oku, Vučić kaže da su se Dodik i on dogovrili još pre pet godina da, ne moraju da misle isto, ali da nikada niko neće čuti loše reči koje izgovara jedan o drugom. 

- Nije bilo ni svađa ni sukoba i moramo da budemo jedinstveni ako želimo da opstanemo. Ljudi, složite se oko osnovnih stvari, ako se ne složimo, nema opstanka - kaže Vučić. 

Kada je reč o pozivu na bojkot, Vučić kaže da ne želi da o tome govori u Drvaru, gde se "okupio naš narod, koji je srećan". 

Kaže da su se u Drvaru okupili ljudi koji se raduju napretku i progresu Srbije, te o onima koji se raduju srpskom neuspehu, ne želi danas da govori.

Podsećamo, nakon posete vrtiću, u Radničkom domu predviđen sastanak sa načelnicima opština Drvar, Grahovo, Glamoč i Bosanski Petrovac, poslanicima u Parlamentarnoj skupštini BiH i delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Od 19 sati Vučić i Dodik će prisustvovati centralnoj akademiji u pomen stradalim Srbima zapadnokrajiških opština 1995. godine pod nazivom "Krajino moja".

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti