separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Orlić: Dobar, ali i temperamentan sastanak na FPN


Zamenik šefa odborničke grupe SNS Vladimir Orlić izjavio je danas da je na Fakultetu političkih nauka održan još jedan vrlo dobar sastanak, navodeći da se na trenutke vodila i "temperamentna" rasprava.


- To samo pokazuje sa koliko energije i želje su učesnici ušli u proces, što je dobra stvar. Dobro je primetiti da je učesnicima stalo da se iskristališu poruke i da se određeni zaključci definišu -  rekao je Orlić novinarima.

On je dodao da su vlast i opozicija uspeli danas da se usaglase u veoma velikoj meri po onome što je bila tema sastanka, pre svega vezano za pitanja biračkog spiska.

Otprilike, četiri ili pet zajedničkih predloga postoji iza kojih stoje NVO, CESID CRTA i Transarentnost. Oni su napravili zajedničke predloge i sve što se tiče biračkog spiska naišlo je na saglasnost i odobravanje učesnika - rekao je Orlić.

On je, kaže, očekivao da to potvrde i ostali učesnicima pred medijima, ali, dodaje, razume ukoliko to nisu učinili iz političkih razloga. U praksi to znači da je birački spisak po najvišim standardima i da je tačnost na visokom nivou, te da ne bude sporno za građane da li su oni relevantni.

- Stav SNS je da te stvari nisu sporne, naprotiv, nama je drago da uređenjem svega što treba dodatno uredimo izborne uslove, a smatramo i da to neće niko ozbiljan moći da ospori - istakao je Orlić.

Prema njegovim rečima, "nije tajna" da su izbori u Srbiji slobodni i da je ovo demokratska država, te da da misije OEBS-a, ODIHR-a i stranih posmatrača to potvrđuju.

Kada pogledate zaključke sa prethodnih izbora oni počinju rečenicom - demokratski izbori u Srbiji... Ko je ozbljan - on će to pošteno reći. Poverenje građana moramo da unapredimo zajednički", poručio je Orlić.


Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti