separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

VUČIĆ SA DIREKTOROM PEKINŠKOG MUZEJA: Saradnja u oblasti kulture predstavlja most koji povezuje i zbližava narode


Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa Vang Ksudongom, direktorom pekinškog Muzeja Zabranjeni grad, jednim od najvažnijih muzeja u Kini i svetu, koji sadrži skoro dva milona eksponata.


Dvojica sagovornika razgovarali su o saradnji dveju zemalja, kao i korišćenju kineskih iskustava i tehnologija u digitalizaciji kulturnog nasleđa. 

Predsednik Vučić je naglasio da je poseta direktora Vanga dodatni impuls za razvoj saradnje između srpskih i kineskih inovatora i stručnjaka u razvoju novih tehnologija i rešenja za zaštitu i digitalizaciju bogatog kulturnog nasleđa Srbije i Kine.  

- Saradnja u oblasti kulture predstavlja most koji povezuje i zbližava narode i doprinosi boljem međusobnom razumevanju. Vaša poseta Srbiji ima veliki značaj u smislu daljeg obogaćivanja ne samo kulturne saradnje između naših zemalja, već i ukupnog strateškog partnerstva Srbije i Kine - istakao je predsednik Vučić.

Autor: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

Direktor Vang je naglasio da je veoma privržen Srbiji i posvećen razvoju saradnje i učvršćivanju prijateljstva sa Srbijom. On je uputio poziv srpskim stručnjacima da sa kineskim kolegama rade na izučavanju tehnologija u Muzeju Zabranjeni grad. 

Tokom susreta dogovorena je i razmena izložbenih postavki i eksponata Narodnog muzeja u Beogradu i Muzeja Zabranjeni grad u Pekingu. Sastanku su prisustvovali i ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i direktorka Narodnog muzeja u Beogradu Bojana Borić Brešković.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti