AKTUELNO

Podseća da je jedan od najvažnijih zahteva opozicije bilo upravo da se ne dozvoli političkim funkcionerima da obavljaju političke aktivnosti na državnim funkcijama, odnosno da se ne koriste državni resursi u političkim aktivnostima.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić zaprepašćen je odlukom da opozicioni lideri održe sastanak u zgradi opštine Stari Grad, što je, kako kaže, korišćenje državnih resursa u stranačke svrhe.

- Sastanak opozicije u prostorijama lokalne samouprave!? Koliko se sećam na prethodnim sastancima na Fakultetu političkih nauka jedan od najvažnijih zahteva ove iste opozicije je bio da se ne dozvoli državnim funkcionerima da obavljaju političke aktivnosti na državnim funkcijama, odnosno da se ne koriste državni resursi u političkim aktivnostima - napisao je Vesić na svom Fejsbuku.

Dodaje da su čak Vladimira Orlića i njega neki novinari pitali kojim kolima su došli na FPN, i "nisu bili mnogo srećni kada se ispostavilo da su došli privatnim automobilima".

- Šta je sastanak opozicionih lidera zgradi opštine Stari Grad nego korišćenje državnih resursa u stranačke svrhe? Naravno, novinari koji su nama postavljali pitanja njih neće ni smeti to da pitaju. Ali to je Dragan Đilas. On bi i kolegijume svoje privatne firme držao u državnim prostorijama. Ali tako Đilas razume politiku da sve pripada njemu - zaključuje zamenik gradonačelnika.

#Goran Vesić

'