AKTUELNO

Porediti Crvenu armiju i Vermaht, 6. ličku i Crnu legiju, jeste kao da poredite Kolindu Grabar Kitarović i Dijanu Budisavljević, uvreda za žrtve, uvreda za zdrav razum, poručio je srpski ministar.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin osudio je kao uvredu za žrtve i zdrav razum izjavu predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović u kojoj je osudila "nenarodne totalitarne režime, komunistički i ustaški".

- Izjava Kolinde Grabar Kitarović da su komunisti i fašisti isto nemoćna je osveta sledbenika (ustaškog poglavnika Ante) Pavelića koji mogu da prihvate da su ustaše zarobili i partizanima u Blajburgu predali Englezi, ali ne i da su ih streljali braća poklanih jasenovačkih Srba. Porediti Crvenu armiju i Vermaht, 6. ličku i Crnu legiju, jeste kao da poredite Kolindu Grabar Kitarović i Dijanu Budisavljević, uvreda za žrtve, uvreda za zdrav razum - poručio je Vulin.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, on je ocenio da su "grešili komunisti posle rata, a posebno srpski komunisti, što sve ustaše nisu kažnjene bar istom sudbinom kao ostali zločinci u Blajburgu".

- Da su tako komunisti uradili, ne bi bilo pokušaja pravdanja ustaša i ubijanja srpske dece u izbegličkim kolonama u građanskom ratu u Hrvatskoj - zaključio je ministar Vulin.

#Aleksandar Vulin

#Kolinda Grabar Kitarović

'