AKTUELNO

Ispumpavanje novca iz Srbije Savezu za Srbije bilo bi omogućeno putem prekograničnih kanala koji Srbiji ne plaćaju nikakve nadoknade za emitovanje programa, a čiji suštinski vlasnik jeste Dragan Đilas, kaže poslanik SNS.

Poslanik SNS Vladimir Đukanović kaže da, kada je reč o zahtevu koji Savez za Srbiju ima za medijske uslove, njih su dosad jedino zanimali REM i Javni servis. Ističe da se nisu izjasnili ni o biračkom pravu, ni o navodnim pritiscima na birače, izbornoj tišini, biračkim spiskovima. Sve to ih, kaže, ne zanima.

- Pre svega ih interesuje REM, pa onda i Javni servis. Savez za Srbiju, ukoliko bi dobio mogućnost da kontroliše REM, oni bi najverovatnije ugasili svoju koaliciju, jer tada bi prestao smisao njihovog postojanja. Suština oko želje za kontrolom REM (Regulatorno telo za elektronske medije) je dalje omogućavanje nesmetanog ispumpavanja novca iz Srbije putem prekograničnih kanala u vlasništvu Junajted grupe (N1, NOVA S, Sportklub...) – kaže Đukanović.

Pojašnjava da ovi mediji Republici Srbiji ne plaćaju nikakve nadoknade, lažno se predstavljajući kao prekodranični, jer svoje programe ne emituju u državama gde su registrovani.

- Vlasnici tih kanala su suštinski Dragan Đilas i kompletan smisao postojanja Saveza za Srbiju je upravo zaštita privatnog biznisa, tačnije Đilasovog kriminala – kaže Đukanović.

#Vladimir Đukanović

'