AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojicic kaže da smo dan nakon otvaranja autoputa "Milos Veliki" u prilici da vidimo značaj ovakve investicije.

- Značaj se pre svega ogleda u povezivanju Beograda sa Zapadnom Srbijom na jedan efikasiniji i bezbedniji način. Posebno je važno što ce deo ovog autoputa biti deonica od Obrenovca do Surčina čija je izgradnja pri kraju - rekao je Radojičić.

Svi treba da iskoriste prednosti novog auto-puta, kaže gradonačelnik, a posebno naglašava znacaj juče potpisanog ugovora za deonicu Novi Beograd - Surcin.

- Ta deonica ce imati veliki značaj za Grad, imaćemo znatno brži protok saobraćaja što će bitno uticati na bolju organizovanost saobracaja u glavnom gradu. Deonica Novi Beograd - Surčin ce se uklopiti u opste unapređenje saobraćaja u Gradu Beogradu, sto je jedan od prioriteta ove gradske vlasti - kazao je Radojičić.

Ovakve investicije pre svega doprinose daljem privrednom razvoju dve beogradske opstine sa velikim potencijalom, Surcina i Obrenovca, naveo je Radojičić i podsetio da su u poslednje dve godine te dve opstine imale dobre rezultate u privlacenju investitora, smanjenju nezaposlenosti, povecanju kvaliteta zivota gradana.

- Njihov potencijal biće na pravi nacin iskorišćen po završetku auto-puta od Novog Beograda do Obrenovca. Činjenica da ce Surčin, sa zavrsetkom Koridora 10 i 11 imati cak tri auto-puta, otvara mogucnost za sve vecu zainteresovanost stranih investitora i sve veci protok ljudi i robe kroz ove opstine -  rekao je gradonačelnik.

#Beograd

#Zoran Radojičić

'