separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Ambasador Rusije: U izjavi Kvinte nema ničeg novog ili ohrabrujućeg! (FOTO)


Kako ocenjuje, ovakvim izjavama unapred se stvaraju preduslovi da se Beograd još jednom okrivi za neuspeh dijaloga.


- Nismo uočili apsolutno ništa novo ili ohrabrujuće u pisanoj izjavi zemalja takozvane Kvinte i smatramo da se unapred stvaraju preduslovi da se Beograd još jednom okrivi za neuspeh dijaloga - ocenio je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

Ruski ambasador je na Tviteru naveo da su očigledni svi dobro poznati pristupi.

Autor: Printscreen Twitter

- Obnoviti dijalog je moguće samo energičnim radom sa Prištinom i vršenjem pritiska na Prištinu u cilju da se ukinu takse i da se ne dopuste akcije uz promenu snage - naveo je Bocan-Harčenko.

Kakvu vezu ima pitanje uspostavljanja dijaloga sa povlačenjem priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, upitao je ruski ambasador. On kaže da je to suverena stvar drugih država koje shvataju nesposobnost kosovske lažne državnosti, kao i to da se ona kosi sa međunarodnim pravom.

Autor: Printscreen Twitter

Takođe, navodi Bocan-Harčenko, nije jasno zašto se radi o evroatlantskim integracijama.

- Kvinta ponovo ignoriše stav Srbije o vojno-političkoj nautralnosti. Stvarnost je takva da Beograd vodi pretpristupne pregovore samo sa Evropskom unijom. Dakle, teško da ova izjava može da spada među one koje omogućavaju da se kaže: 'Uradili smo sve za obnavljanje dijaloga...' - naveo je Bocan-Harčenko na Tviteru.

Autor: Printscreen Twitter

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti