AKTUELNO

Zamenik šefa odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Beograda Radoslav Marjanović upitao je danas predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća, protiv koga je podneta krivična prijava zbog sumnje da je sklapanjem fiktivnih ugovora vršio krivično delo pranja novca, zašto mu smeta da pred nadležnim organima pruži objašnjenje za ono što radi, ako je već sve po zakonu.

- Baš mi je interesantno koliko se Bastać uplašio krivične prijave koju je protiv njega podnela nevladina organizacija zbog krađe državnih para iz budžeta. Pa ako je sve u redu i po zakonu, kako Bastać tvrdi, zašto mu smeta da pred nadležnim organima Srbije pruži svako objašnjenje za ono što radi? Jedino ako Bastać ne priznaje nadležne organe Srbije, pa misli da su za njega jedino nadležni organi Crne Gore. U Prčnju, recimo - naveo je Marjanović u pisanoj izjavi.

Kako je rekao, biće da je u pitanju "paničan Bastaćev strah" od toga da će morati da odgovori koje su to privatne firme kojima je uplatio petinu opštinskog budžeta.

- Teško je Bastaću da objasni koje je odbornike plaćao preko privatnih firmi opštinskim parama jer je kupovina odbornika od strane izvršne vlasti krivično delo, kao što je krivično delo pranje para iz opštinskog budžeta, kao i to što je Bastać protivzakonito svojim pristalicama delio gradske stanove za šta postoje dokazi - kaže Marjanović.

Sektor za borbu protiv korupcije Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentost podneo je danas krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal protiv Bastaća, zbog osnovane sumnje da je sklapanjem fiktivnih ugovora vršio krivično delo pranja novca.

#Marko Bastać

#Radoslav Marjanović

'