separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Popović Ivković sa ambasadorom Mjanmara o Interpolu: Eventualni prijem tzv. Kosova u ovu organizaciju predstavljao bi ozbiljan presedan i grubo kršenje međunarodnog prava (FOTO)


Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković upoznala je ambasadora Republike Mjanmarske Unije Mjo Eja sa argumentima Srbije protiv ponovnog razmatranja zahteva takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu.


Popović Ivković se ovom prilikom zahvalila Vladi Mjanmara na principijelnom poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije, kao i podršci koju je ova zemlja pružila Srbiji na prošlogodišnjoj Generalnoj skupštini Interpola, saopštio je MUP.

Ona je ponovila da bi eventualni prijem takozvanog Kosova u ovu profesionalnu policijsku organizaciju predstavljao ozbiljan presedan i grubo kršenje međunarodnog prava i pravila samog Interpola.

Autor: Tanjug/MUP REPUBLIKE SRBIJE/ ODELJENJE ZA MEDIJE I KOMUNIKACIJE

Ambasador Ej istakao je na sastanku da se međunarodno pravo mora poštovati i da mora biti iznad politike.

Ambasador i državni sekretar su istakli gotovo sedamdeset godina dugu tradiciju prijateljskih odnosa Srbije i Mjanmara, kao i da dve zemlje imaju zajednički cilj koji se ogleda u očuvanju mira i međunarodne stabilnosti.

Popović Ivković i Ej su razgovarali i o unapređenju saradnje policija dveju zemalja, ističući da savremeni bezbednosni izazovi imaju globalni karakter.

Autor: Tanjug/MUP REPUBLIKE SRBIJE/ ODELJENJE ZA MEDIJE I KOMUNIKACIJE

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti