AKTUELNO

Stručnjaci za TV Pink ocenjuju nakon govora predsednika Aleksandra Vučića o ostavci Ramuša Haradinaja da mora u svemu da postoji jedva vrsta opreza.

Istoričar Nemanja Starović komentarišući obraćanje predsednika Vučića istakao je da ključna poruka šefa države oprez.

Foto: TvPink Printscreen

-Oprez moramo negovati mnogo više nego bilo kakvo zadovoljstvo ili euforiju koju smo imali tokom jučerašnje vesti - ocenjuje Starović.

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić kaže da  Vučić ima najveći pogled u dubinu problema, dakle on se jedini, smatra on, od nas sreće sa akterima mogućeg rešenja ili nerešenja kosovskog problema i zna kakvo je raspoloženje, gde "teče ta voda" i ima razloga za skepsu u kojoj je govorio u svom obraćanju.

Foto: TvPink Printscreen

-Imamo jednu ambivalentnu situaciju u Haradinaj ide u Hag što predstavlja dobru stvar, iako treći put odlazi tamo , to bi bila dobra vest, međutim postoje implikacije koje to povlači, a to su nepovlačenje sankcija, novi izbori... - napominje Krstić.

-I sve to odlaže političke aktivnosti i govori to da će mogućnost za nastavak dijaloga biti tek tamo negde sledeće godine - dodao je on.

Ljuban Karan, bivši oficir KOS-a kaže da smatra da nije dobro što mi Haradinaja tretiramo kao da je on jedan političar koji vodi politiku, on je, pre svega, po njegovom mišnjenju, strani agent koji izvršava naređenja.

Foto: TvPink Printscreen

-Takse je uveo neko drugi. Zna se ko danas u svetu koristi kao oružje sankcije, takse... protiv svih neistomišljenika u svetu. Isto je njemu to tako nametnuto, on se time kiti, a to nije njegov rezon. Ja njega tretiram kao stranog agenta koji je ucenjen, a sad materijal kojim je ucenjivan izlazi na videlo, zato što im sada ne treba - smatra Karan i dodaje, da postoji opasnost da on tamo iz suda opet se vrati kao pobednik.

Milovan Drecun, predsednik skupštinskog odbora za KIM, govoreći o Ramušu Haradinaju i njegovim zločinima tokom rata na KiM, naglasio je da su čak i mnogi Albanci znali da ono što je Haradinaj radio tokom rata na Kosovu nečasno, neljudski, tako da on, kako naglašava, ne može sad da govori i drži slovo o časti.

Foto: TvPink Printscreen

On je nečastan, nemoralan, ubica nevinih i mesto mu je iza rešetaka. Nadam se da ćemo i mi doprineti tome da on završi iza rešetaka. Sad je samo osumnjičen, a mislim da je politički međunarodni ambijent promenjen i mislim da vođe terorističke OVK prave problem. I to vidimo po ponašanju Kadrija Veseljija, Hašima Tačija...da svako od njih pokušava sebe na neki način da sačuva od opružnica i tu će ta borba da se pojačava - naglašava Drecun.

Šta su još govorili gosti 'Novog jutra' pogledajte u videu ispod:

#Aleksandar Vučić

#Novo jutro

#Ramuš Haradinaj

'