AKTUELNO

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da uključivanje Francuske u rešavanje kosovskog pitanja znači da je Srbija dobila prijatelja koji je spreman "ozbiljno da je sasluša", te da se nada da će pomoći srpskoj strani u rešavanju tog problema.

- Videćemo šta će biti dalje. Snaga društva i politike ogleda se u mogućnosti dobrih kompromisa što je zalog za usepšniju budućnost. ; Postalo nam je normalno da nam dolaze visoki strani zvaničnici, ljudi su zaboravili vremena kada su nas zaobilazili - rekao je Selaković.

Kazao je da kod gradjana, nakon posete francuskog predsednika Emanuela Makrona koji je pokazao poštovanje prema Srbiji, njenom predsedniku i istoriji, "preovladava utisak ponosa".

Selaković je ocenio da je Makron govorom na srpskom postigao "neverovatan efekat" i da je uspeo da uspostavi komunikaciju sa gradjanima Srbije.

On je podsetio da je Francuska jedna od prvih zemalja koja je priznala nezavisnost Kosova, ali da je Makron poslao poruku da "nije sve gotovo".

#Francuska

#Kosovo i Metohija

#Nikola Selaković

#Srbija

'