AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šefom Delegacije Evropske unije ambasadorom Semom Fabricijem sa kojim je razgovarao o evropskom putu Srbije, problemima u dijalogu Beograda i Prištine, sprovođenju političkih i ekonomskih reformi.

Predsednik Vučić zahvalio je na podršci koju EU pruža Srbiji, istakavši da je Unija najznačajniji spoljnotrgovinski partner sa kojom Srbija ostvaruje više od 60 odsto robne razmene.

- Srbija mora da nastavi svoj evropski put i zato nam je veoma važna dalja podrška Unije u sprovođenju reformi. Neophodno je da intenzivnije radimo na ispunjavanju evropske agende, sa ciljem bržeg napretka na putu ka članstvu u EU - istakao je predsednik Vučić.

Ambasador Fabrici je naglasio da će delegacija EU nastaviti da podržava proces evropskih integracija Srbije i posreduje u dijalogu u cilju postizanja sveobuhvatnog sporazuma između Beograda i Prištine.

Predsednik Vučić i ambasador Fabrici su razmotrili i preporuke iz poslednjeg Izveštaja Evropske komisije i saglasili se da je potreban energičniji rad u oblasti vladavine prava i sprovođenja preporuka.

#Aleksandar Vučić

#EU

#Sem Fabrici

'