AKTUELNO

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Aleksandar Jovičić smatra da je Đilasova izjava da je danas siromašniji nego kada je ušao u politiku, licemerna i čista laž što pokazuju podaci sa češkog APR-a o čemu je pisao list „Politika“.

Jovičić je podsetio da je Đilas u politiku ušao sa 74.000 evra, a da danas prijavljuje imovinu u vrednosti od 25 miliona evra.

-Đilas je imao tri firme u Češkoj, a prema privrednom registru Češke, dve od tri firme 'Krokus' i 'Linea' su likvidirane i nisu imale nikada nikakve promete. Treća firma 'MD Internacional' za poslednjih pet godina poslovanja u Češkoj zaradila je 74.000evra - naglasio je Jovičić.

Dragan Đilas je u politiku ušao sa 74.000 evra, a onda je kada se učlanio u DS, postao direktor Narodne kancelarije predsednika Tadića, pa posle ministar za Nacionalni investicioni plan, pa i gradonačelnik Beograda, uspeo da napravi lično bogatstvo od 25 miliona evra i to je ono što je sam prijavio.

- Đilas je uz pomoć poluga vlasti i moći za to vreme od 74.000 evra napravio 25 miliona, preko 1600 kvadrata i promet za njegovu firmu iz Beograda 'Dajrekt medija' od 500 miliona-  rekao je Jovičić.

Jovičić smatra da Đilas hoće da se vrati u politiku samo zarad ličnog interesa, da bi kontrolisao medije, da preprodaje i trguje sekundama, ne misleći nijednog trenutka na interes građana.

Građani to dobro znaju i ne žele neodgovorne, bahate i osione političare koji za 10 godina u Češkoj naprave 74.000 evra, a dođu u Srbiju, opljačkaju narod i svoje bogatstvo uvećaju na 25 miliona, zaključio je Jovičić.

#Aleksandar Jovičić

#Dragan Đilas

'